Rektor till KatedralskolanSista ansökningsdatum: 2019-06-09
Referensnummer: 2839

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Angelika Nordin, HR, 013-294726

Åsa Ridne, Skolchef / tf enhetschef Katedralskolan, 013-263239

Timo Järvinen, Facklig företrädare, Lärarnas Riksförbund, 013-263387, 076-1185387

Sandra Wahlström, Företrädare Lärarförbundet., 013-207386

Magnus Thor, Facklig företrädare, Sveriges Skolledarförbund

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Katedralskolan ligger i centrala Linköping och är en av Sveriges äldsta gymnasieskolor och är grundat år 1627. Verksamheten drivs i en vacker skolbyggnad från 1915 som varsamt anpassas efter skolutvecklingens behov. Tradition och utveckling är våra honnörsord då vi vill värna om traditionerna samtidigt som vi erbjuder en modern utbildning. För oss är helhetstänkande och samverkan över program- och ämnesgränser viktigt. Katedralskolan har idag ca 1250 elever och 120 anställda.

Katedralskolan har fyra nationella studieförberedande gymnasieprogram, Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet samt ett yrkesprogram, Handels- och administrationsprogrammet. Dessutom finns IB – International Baccalaureate Diploma Programme, som ger global universitetsbehörighet. Skolan har genom väl etablerade utländska kontakter en internationell profil som innefattar elevutbyte med andra länder, gedigen språkundervisning samt olika samverkansprojekt mellan språk och andra ämnen.

Katedralskolan satsar på utveckling och formar nu en ny ledningsgrupp från årsskiftet 2019/2020 och rekryterar enhetschef, rektor, ekonom/administrativ chef och HR-konsult. Tjänsterna annonseras samtidigt och rekryteringsprocesserna kommer samköras för att ge rätt förutsättningar för den nya gruppen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill bli en tredje kollega i vårt rektorslag. I skolledningen finns idag två rektorer med inriktning på olika program. Organisationen och fördelningen av programmen kommer ses över i samband med denna rekrytering.

Som rektor ansvarar du för verksamhet inom gymnasieprogrammen, personal och ekonomi. En stor del av uppdraget är det pedagogiska ledarskapet, där verksamhetsutveckling utifrån verksamhetens behov och övergripande mål står i fokus.

Du ingår i ledningsgruppen med rektorer och enhetschef, samt stödfunktioner som ekonom/administrativ chef och HR. Du har till din hjälp även ett organisatorisk stöd som administrativ personal, elevhälsoteam och vaktmästare.

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen med ett tidsbegränsat förordnande under ett till fyra år som chef. När chefsförordnandet avslutas har du som arbetstagare kvar din tjänst i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan att ta ansvar för och se sambandet mellan pedagogiska överväganden, ledarskap och ekonomisk styrning.

Du har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta som rektor på gymnasienivå. Har du gått rektorsutbildningen och rektorslyftet är det meriterande.

Du arbetar för en lärande organisation där goda relationer och trygghet utgör grunden för att uppnå höga kunskapsresultat och där vetenskaplig grund, forskningsbaserat arbetssätt och beprövad erfarenhet är viktiga begrepp.

Du har förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt gentemot gällande tidsramar. Du är noggrann och väl medveten om gällande kvalitetsstandard och arbetar mot mål med fokus på resultat. Du har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt och har förmåga att se relationer i sitt rätta perspektiv. Du arbetar bra med andra människor och skapar kontakter och underhåller relationer. Du har förmågan att utöva ett tydligt, inkluderande, stödjande och närvarande pedagogiskt ledarskap med fokus på att utveckla och förbättra varje enskild elevs lärande och resultat. Du har ett starkt pedagogiskt fokus och brinner för att utveckla och förbättra verksamheten för elever och personal i en lärande organisation. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse, höstterminen -19

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 2839

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 10 juni 2019