Restaurangbiträde till Kost & RestaurangSista ansökningsdatum: 2019-08-31
Referensnummer: 3579

Anställningsform: Tim- och semestervikariat

Kontaktperson:

Lillevi Ljunggren, Restaurangområdeschef, 013-208757

Carola Hultmark, Restaurangområdeschef, 013-26 36 37

Marita Jonsson, Restaurangområdeschef, 013-20 79 60

Ulle Haamer, HR-administratör/Rekryterare, 013-207390

Therese Waller, Facklig företrädare Kommunal, 013-20 64 85

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Leanlink Kost & Restaurang tillagar, levererar och serverar måltider till restauranger på förskolor, skolor och inom äldreomsorg i Linköpings kommun. Vi vill skapa en måltidskultur med valmöjlighet och brett måltidsinnehåll, där gästen är i centrum. Vårt mål är att laga så stor del som möjligt av vår mat från grunden, med råvaror av hög kvalitet.

Leanlink, Kost & Restaurang har cirka 240 tillsvidareanställda medarbetare som arbetar i något av våra 75 kök. Verksamheten är indelad i fyra restaurangområden och där varje område leds av en restaurangområdeschef. Våra 29 tillagningskök lagar cirka 24 000 portioner mat om dagen som serveras i egen skolrestaurang eller levereras till närliggande skolor, förskolor samt äldreomsorgen. Vår verksamhet är öppen alla dagar i veckan, vilket innebär att helgarbete kan förekomma.

Vårt syfte är att skapa bra dagar tillsammans för våra kunder och medarbetare samt bidra till ett bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet. En bra dag börjar med god mat lagad från grunden.

Vi söker restaurangbiträden som kommer att arbeta vid behov i en av våra fyra restaurangområden.

Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter som restaurangbiträde består av att tillsammans med andra medarbetare planera och förbereda måltider. Du är behjälplig med tillagning och servering av måltider. I arbetet ingår även övriga arbetsuppgifter som förekommer i ett kök såsom hantering av livsmedel, disk och städning, samt beställning av varor. Du arbetar efter fastlagen egenkontrollprogram. Du bemöter våra gäster på ett trevligt och professionellt sätt.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har:

  • Någon form av storköksutbildning t. ex 1-2 terminer på Komvux eller likvärdig utbildning eller erfarenhet.
  • Kunskap i matlagning inklusive specialkost.
  • Kunskap om gällande regler och riktlinjer avseende livsmedelshygien och egenkontroll.
  • Datorvana.

Det är meriterande om du har:

  • Kunskaper i Officepaketet.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med skolmat
  • Erfarenhet av att ha arbetat med mat till äldreomsorg
  • Vana av att följa gällande avtal och riktlinjer.

Arbetet som restaurangbiträde kräver att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är noggrann och väl medveten om kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor. Du är energisk och har förmåga att arbeta hårt och lägger ner tid, energi och engagemang på ditt arbete samtidigt som du tar ett stort ansvar för dina uppgifter. Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift för att säkerställa matens kvalitét, gästens hälsa och din egen säkerhet.   

Körkort är inget krav, men eftersom du förväntas att arbeta på olika restauranger bör du obehindrat och flexibelt kunna ta dig till och från olika arbetsplatser.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsade behovsanställningar

Antal lediga befattningar: 10

Ref. nr: 3579

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 1 september 2019