Restaurangchef till Kost & Restaurang, ÄnggårdsskolanSista ansökningsdatum: 2019-06-09
Referensnummer: 3312

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Angelika Nordin, HR, 013-294726

Åsa Kullberg, Affärsområdeschef Kost&Restaurang, 013-20 74 94

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-20 71 40

Therese Waller, Facklig företrädare Kommunal, 013-20 64 85

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Leanlink, Kost & Restaurang har cirka 240 tillsvidareanställda medarbetare som arbetar i något av våra 75 kök. Verksamheten är indelad i fyra restaurangområden och där varje område leds av en restaurangområdeschef. Våra 30 tillagningskök lagar ca 25 000 portioner per dag till 58 skolrestauranger, 100 förskolor samt 63 servicehus och vårdboenden. Varje dag erbjuds våra matgäster i skolan tre maträtter att välja mellan.

Vårt syfte är att skapa bra dagar tillsammans för våra kunder och medarbetare samt bidra till ett bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet. En bra dag börjar med god mat lagad från grunden. Vi gillar dagar när det är tomt på tallriken.

Änggårdsskolan ligger i bostadsområdet Lambohov, nära Linköpings universitet. Skolan tar emot elever från förskoleklass upp till åk 6 och har i dag ca 345 elever. På skolan finns fyra åldershomogena fritidshem för eleverna i åk F-3 och ett öppet fritidshem för elever i åk 4-6. Vi är stolta över att vara en skola som speglar Sverige av i dag, då vi har en mångfald av olika kulturer och språk.

Vi söker nu en innovativ och inspirerande restaurangchef till Änggårdsskolans restaurang som vill driva och vidareutveckla vår måltidsverksamhet för barn. Vi erbjuder ett socialt och utvecklande arbete med mycket omväxling och ser fram emot att skapa bra dagar för våra kunder tillsammans med dig!

Arbetsbeskrivning

I köket på Änggårdsskolan lagar vi ca 1400 portioner, där 1150 av dessa levereras till skolor och förskolor i Linköping Kommun. Resterande 350 portioner serveras i skolrestaurangen. I köket arbetar 4 personer i rollerna kock och köksbiträden. Köket på Änggårdsskolan levererar till 3 mottagningskök och 10 förskolor som tar emot färdiga portioner.

Att arbeta som restaurangchef innebär att du har drifts- och kvalitetsansvaret för verksamheten inom hela området, inklusive samverkan med mottagningskök och förskola. Arbetsfördelning, personalplanering, ekonomiska resultat och egenkontroll ingår i rollen som restaurangchef. Varubeställning ingår till viss del.

Tillsammans med restaurangområdeschefen utvecklar du verksamheten. Du arbetar också mer operativt för att säkerställa matkvaliteten i verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant YH-utbildning eller gymnasieutbildning inom hotell och restaurang, storhushåll eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har ett gediget matintresse och har erfarenhet av att ha arbetat som kock i minst 5 år, det är meriterande om du haft restaurangansvar och personalansvar.

Du har goda kunskaper av produktionsplanering, matlagning inkl specialkost, riktlinjer avseende livsmedelshygien och egenkontroll samt skolmat. Din ekonomiska medvetenhet och affärsmässighet är god och du har vana att följa gällande avtal, riktlinjer och budget.

Du har ett gediget intresse för mat och har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som kock i minst fem år. Du är noggrann och välmedveten om kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt att leva upp till dessa. Vi ser gärna att du har ett intresse för och gärna dokumenterad erfarenhet av att leda en arbetsgrupp. Du har en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen och du handlar i enlighet med fattade beslut och relevanta styrdokument. Du är van att arbeta mot mål och fokusera på resultat.

För att lyckas i rollen som restaurangchef behöver du ha en god kommunikativ förmåga och vara en stark och självklar ledare med erfarenhet, som med tydlighet säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda partner. Du förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du brinner för att förnya och förbättra och det är ett plus om du är intresserad av Lean - metodiken.

Du är inspirerande och drivande arbetsledare som trivs med att leda, motivera, engagera och utvecklar dina medarbetare för att effektivt nå gemensamma mål. Du är trygg, stabil och kan skilja det personliga och det professionella. Du tar ansvar för dina arbetsuppgift och strukturerar själv ditt arbetssätt för att driva dina processer vidare.

Du är en god administratör och det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av att arbeta i Heroma, Time Pool, Agresso, kostdataprogram eller liknande system.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1 st

Ref. nr: 3312

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 9 juni 2019