Restaurangföreståndare till Kost & Restaurang, Katedralskolans restaurangSista ansökningsdatum: 2019-08-31
Referensnummer: 3698

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Carola Hultmark, Restaurangområdeschef, 013-26 36 37

Therese Waller, Facklig företrädare, Kommunal, 013-20 64 85

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Kost & Restaurangs affärsidé: att erbjuda våra kunder en prisvärd måltid som är god och vällagad med rätt kvalitet och servicenivå. Leanlink, Kost & Restaurang har cirka 240 tillsvidareanställda medarbetare som arbetar i något av våra 75 kök. Verksamheten är indelad i fyra restaurangområden och där varje område leds av en restaurangområdeschef. Våra 29 tillagningskök lagar cirka 24 000 portioner mat om dagen som serveras i egen skolrestaurang eller levereras till närliggande skolor, förskolor samt äldreomsorgen.

Katedralskolan ligger i centrala Linköping och är en av Sveriges äldsta gymnasieskolor och är grundat år 1627. Verksamheten drivs i en vacker skolbyggnad från 1915. Katedralskolan har idag cirka1250 elever och 120 anställda. I köket på Katedralskolan arbetar fem personer. Du kommer vara arbetsledare över 4 medarbetare. I skolrestaurangen serveras cirka 1250 portioner lunch. Katedralskolan är ett mottagningskök där en del av maten levereras från Berzeliusskolan och en del av maten lagas på plats. Vi lagar alltid så mycket vi kan så nära matgästen som möjligt.

Vi söker nu en innovativ och inspirerande restaurangföreståndare som vill driva och vidareutveckla vår måltidsverksamhet för barn.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som restaurangföreståndare innebär att du har drifts- och kvalitetsansvaret på arbetsplatsen. Du ansvarar för att leda och fördela det dagliga arbetet. I tjänsten ingår viss tillagning och att servera frukost, lunch och mellanmål i enlighet med gällande avtal. Du ansvarar för att beställa livsmedel och övriga produkter från våra upphandlade leverantörer. Vidare arbetar du med egenkontroll, städning samt disk. Tillsammans med restaurangområdeschefen utvecklar du verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • gymnasieutbildning inom restaurang och livsmedel, adekvat arbetsmarknadsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara relevant
  • kunskap i matlagning inklusive specialkost
  • kunskap om gällande regler och riktlinjer avseende livsmedelshygien och egenkontroll
  • datorvana.

 Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att leda en arbetsgrupp (endast vissa skolrestauranger)
  • praktisk erfarenhet av att arbeta i Agresso eller liknande system
  • kunskaper i Officepaketet
  • erfarenhet av att ha arbetat med skolmat
  • vana av att följa gällande avtal och riktlinjer.

För att lyckas i rollen som restaurangföreståndare behöver du ha en god kommunikativ förmåga. Arbetet kräver att du har ett gott bemötande och ger god service. Du förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa. Du är van vid att handla i enlighet med fattade beslut och gällande styrdokument för att nå verksamheters mål. Du är noggrann och väl medveten om kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift för att säkerställa matens kvalitet, gästens hälsa och din egen säkerhet.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-10-21 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning, uppehållsanställning

Sysselsättningsgrad: 87,50 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3698

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 31 augusti 2019