Restaurangföreståndare/kock till Kärna servicehusSista ansökningsdatum: 2019-03-05
Referensnummer: 2681

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Camilla Öberg, Restaurangområdeschef, 072-574 37 82

Therese Waller, Facklig företrädare, Kommunal, 013-206485

Ansök här!

Om arbetsplatsen

I köket på Kärna servicehus lagar vi cirka 100 portioner varav 30 serveras i egen restaurang och 15-20 portioner är matkorgar som levereras till kunder i området. Övriga portioner levereras till närliggande vårdboende. Du arbetar ensam måndag-fredag, vilket innebär att du förbereder mat inför helg som sedan omsorgspersonalen ansvarar för att värma och servera till våra matgäster. Har du stort intresse för mat och vill vara med och göra skillnad för våra äldre? Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete och goda möjligheter att utvecklas.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som restaurangföreståndare/kock innebär att du har drifts- och kvalitetsansvaret på arbetsplatsen. Du ansvarar för att leda och fördela det dagliga arbetet. I tjänsten ingår att tillaga och servera lunch samt specialkost i enlighet med gällande avtal. I tjänsten ingår att beställa livsmedel och övriga produkter från våra upphandlade leverantörer. Du ansvarar för egenkontrollen på arbetsplatsen och tillsammans med restaurangområdeschefen utvecklar du verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Adekvat YH-utbildning, gymnasieutbildning inom restaurang och livsmedel, storhushållsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara relevant.
  • Dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som kock i minst två år eller annan erfarenhet som arbetsgivaren anser vara relevant.
  • Goda kunskaper i matlagning inklusive specialkost.
  • Goda kunskaper om gällande regler och riktlinjer avseende livsmedelshygien och egenkontroll.
  • Vana av att följa gällande avtal, riktlinjer och budget.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att leda en arbetsgrupp.
  • Praktisk erfarenhet av att arbeta i Agresso eller liknande system.
  • Kunskaper i Officepaketet.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med skolmat.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med mat till äldreomsorg.

För att lyckas i rollen som restaurangföreståndare/kock behöver du vara kvalitetsmedveten och kreativ i din matlagning. Arbetet kräver att du har gott bemötande och ger god service. Du arbetar bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt. Det är viktigt att du är noggrann och tar ansvar för din uppgift. Du är van vid att handla i enlighet med fattade beslut och gällande styrdokument för att nå verksamhetens mål. Du har förmåga att prioritera rätt arbetsuppgift i rätt tid. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift för att säkerställa matens kvalitet, gästens hälsa och din egen säkerhet.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-03-18 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1 st.

Ref. nr: 2681

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här jobbar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi har en spännande bredd av verksamheter och är 2500 medarbetare som alla jobbar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 5 mars 2019