Resurskock till Kost & RestaurangSista ansökningsdatum: 2019-08-25
Referensnummer: 3585

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Lillevi Ljunggren, Restaurangområdeschef, 013-208757

Marita Jonsson, Restaurangområdeschef, 013-20 79 60

Carola Hultmark, Restaurangområdeschef, 013-26 36 37

Ulle Haamer, HR-administratör/Rekryterare, 013-207390

Therese Waller, Facklig företrädare Kommunal, 013-20 64 85

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-20 71 40

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Leanlink Kost & Restaurang tillagar, levererar och serverar måltider till restauranger på förskolor, skolor och inom äldreomsorg i Linköpings kommun. Vi vill skapa en måltidskultur med valmöjlighet och brett måltidsinnehåll, där gästen är i centrum.

Leanlink, Kost & Restaurang har idag cirka 240 tillsvidareanställda medarbetare som arbetar i något av våra 75 kök. Verksamheten är indelad i fyra restaurangområden och där varje område leds av en restaurangområdeschef. Våra 29 tillagningskök lagar cirka 24 000 portioner mat om dagen som serveras i egen skolrestaurang eller levereras till närliggande skolor, förskolor samt äldreomsorgen.

Vårt syfte är att skapa bra dagar tillsammans för våra kunder och medarbetare samt bidra till ett bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet. En bra dag börjar med god mat lagad från grunden. Vi gillar dagar när det är tomt på tallriken. Gillar du det också och vill ha ett flexibelt arbete och vara med och ge bästa servicen till våra gäster i skolan och på vårdboenden?

Arbetsbeskrivning

Arbetet som resurskock innebär att du ersätter någon i Kost & Restaurangs kök i ett av fyra områden utifrån behov. Arbetet är förlagt dagtid från måndag till fredag. I ett av våra områden har vi ett kök som är öppet årets alla dagar, där lagar vi mat till äldreomsorgen och helgarbete kan då förekomma. Storlek på kök varierar och ensamarbete förekommer.

Du startar din arbetsdag i ett av områdets kök om du inte är bokad i förväg till något annat kök. Arbetsuppgifterna som kan förekomma beroende på vilket kök du ska jobba i är att tillaga och servera lunch, samt specialkost i enlighet med gällande avtal. Förbereda olika typer av frukost och mellanmålsalternativ samt baka vid behov. Du ansvarar för att rätt produkt packas i rätt tid och kommer till rätt kund. Du ansvarar även för att beställa livsmedel och övriga produkter från våra leverantörer. Vidare arbetar du med egenkontroll och efterarbete såsom städning samt disk. Du möter våra gäster under serveringstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd gymnasieutbildning inom hotell och restaurang, storhushåll eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har ett gediget intresse för mat och du har minst 2-års dokumenterad erfarenhet från restaurang och storkök. Du har goda kunskaper i matlagning inklusive specialkost och det är meriterande om du tidigare har arbetat med skolmat och mat till äldre. 

Vi ser också att du har goda kunskaper om gällande regler och riktlinjer avseende livsmedelshygien och egenkontroll. Du behöver vara en god datoranvändare och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Agresso eller liknande system.

För att lyckas i rollen som resurskock behöver du ha ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Vi söker dig som är självständig, noggrann, planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och tar ansvar för sin uppgift. Du är strukturerad men har samtidigt lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och har förmågan att komma på nya förslag och lösningar. Det är viktigt att du har en positiv grundsyn samt är trygg i dig själv och behåller lugnet i stressade situationer. Eftersom du måste kunna samarbeta med olika personer och grupper söker vi dig som kommer bra överens med andra människor, lyssnar och är lyhörd. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift för att säkerställa matens kvalitet, gästens hälsa och din egen säkerhet.

Körkort är inget krav, men eftersom du förväntas att arbeta på områdets samtliga restauranger bör du obehindrat och flexibelt kunna ta dig till och från olika arbetsplatser.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-09-02 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 87,5% och 100%

Antal lediga befattningar: 4

Ref. nr: 3585

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 25 augusti 2019