Sånglärare till Linköpings KulturskolaSista ansökningsdatum: 2019-09-13
Referensnummer: 3677

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Anders Johansson, Kulturskolechef, 013-207366

Christer Samuelsson, Lärarförbundets kontaktperson

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Linköpings Kulturskola är en frivillig skolverksamhet som undervisar ca 3 500 elever i dans, teater, bild & form samt musik. Undervisningen riktar sig till barn och unga i åldrarna 5-20 år. Våra lokaler ligger i Konsert & Kongress-huset, men vi har även en omfattande verksamhet i de flesta delar av Linköpings kommun. Undervisningen är till största delar förlagd till eftermiddags-/kvällstid efter elevernas ordinarie skoltid.

Arbetsbeskrivning

Tjänstens huvudarbetsuppgifter är sångundervisning, främst i grupp. Kör och ensemble förekommer också. Vi söker dig som har ett stort hjärta för sång och vill värna om sångtraditioner men också hitta vägar till förnyelse både genremässigt och pedagogiskt. Kulturskolan har varje år en omfattande utåtriktad verksamhet, och producentskap kan därför ingå i tjänsten om intresse finns. Idag förekommer även pianoundervisning i tjänsten. Vid Linköpings Kulturskola finns stora möjligheter till att skapa sin egen profil efter de kompetenser och intresse som finns hos respektive lärare. Vårt huvudfokus är givetvis elevens egna förutsättningar och förväntningar på undervisningen.

Kvalifikationer

Du har lärarexamen från musikhögskola eller annan utbildning som kan bedömas likvärdig. Erfarenhet av arbete på kulturskola är meriterande. Det är önskvärt om du har kunskap inom jazz samt kompetens att undervisa i piano.

Vi förutsätter ett stort engagemang och lust till ditt arbete. Linköpings Kulturskola präglas av att arbeta tillsammans, ofta mellan konstformerna, och lägger därför stor vikt vid samarbetsförmåga och att kunna kommunicera med andra. Som person är du flexibel, d.v.s. att du har lätt att anpassa dig när omständigheterna och förutsättningarna ändras. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt och kan se helheten och verksamhetens bästa i dina beslut.

Välkommen till en kreativ arbetsplats i Linköpings Kommun!  

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3677 

Om Kultur- och fritidsförvaltningen

Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar, såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna. Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion! Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här.

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 13 september 2019