SFI-lärare till Birgittaskolan Vuxenutbildning SFISista ansökningsdatum: 2019-06-09
Referensnummer: 3401

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Anna Falkström Olsson, Rektor, 013-207726

Maria Holmberg, Rektor, 013-263070

Helena Schyldt, HR-konsult, 013-263349

Anna Hellgren, Lärarförbundet, 013-263199

Åsa Aviles, LR, 013-207399

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Birgittaskolan är en kommunal skola med gymnasium, vuxenutbildning samt SFI. Till Birgittaskolans gymnasium hör även IVAS som riktar sig mot elever inom autismspektrum. Enhetens verksamheter är till största del samlade i gemensamma lokaler i Linköpings innerstad och har totalt över 2000 elever och ca 210 anställda. 

Hos oss arbetar 75 SFI-lärare som tillsammans ansvarar för måluppfyllelse, kvalitét och utveckling av verksamheten. Birgittaskolan SFI består av två verksamheter, en på Klostergatan och en på Gamla Tanneforsvägen.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som SFI-lärare på Birgittaskolans vuxenutbildning är mycket flexibelt eftersom vi arbetar med löpande antagning och erbjuder kurser på olika nivåer. Vår SFI-utbildning ges i tre olika studievägar och på fyra olika nivåer. Vi erbjuder också alfabetisering och matematik på grundläggande nivå samt orienteringskurser inom utbildningsplikten. Våra kurser kan ges på dag- eller kvällstid vilket innebär att du som söker ska vara beredd att arbeta både dag och kväll.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad lärare samt ha 30 hp i svenska som andraspråk. Du ska också bemästra god svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av SFI-verksamhet eller om du har erfarenhet av läs- och skrivinlärning. Vi ser gärna att du kan undervisa på fler av våra kurser och studievägar.

Du är engagerad i och lyhörd för elevens behov och ser vikten av att skapa goda relationer med såväl elever som kollegor. Du tycker om ta egna initiativ och driva arbetet framåt men också att samarbeta kring eleven och ha en helhetssyn som bidrar till bästa möjliga trygghet och lärmiljö för denne.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3401

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 9 juni 2019