Skolsköterska till KatedralskolanSista ansökningsdatum: 2019-03-26
Referensnummer: 2804

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Marie Eriksson, HR-konsult, 013-206925

Anette Uckner, Facklig företrädare, Vårdförbundet, 013-29 42 27

Christina Säterskog, Verksamhetschef/medicinskt ledningsansvar skolhälsovården, 013-20 73 79

Ansök här!

Arbetsplatsen

Skolhälsovården i Linköpings kommun ingår som en del i Elevhälsan - den medicinska delen. På gymnasiet arbetar åtta skolsköterskor med ett elevantal på ca 5 000 elever fördelat på fem olika gymnasieenheter. Det övergripande medicinska arbetet leds av en medicinsk verksamhetschef. Vi söker nu en skolsköterska till Katedralskolan. 

Katedralskolan ligger i centrala Linköping och är en av Sveriges äldsta gymnasieskolor och är grundat år 1627. Verksamheten drivs i en vacker skolbyggnad från 1915 som varsamt anpassas efter skolutvecklingens behov. Tradition och utveckling är våra honnörsord då vi vill värna om traditionerna samtidigt som vi erbjuder en modern utbildning. För oss är helhetstänkande och samverkan över program- och ämnesgränser viktigt.

Katedralskolan har Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, International Baccalaureate (IB), Språkintroduktion samt Handels- och administrationsprogrammet. Skolan har genom väl etablerade utländska kontakter en internationell profil som innefattar kontinuerligt elevutbyte med andra länder, gedigen språkundervisning samt olika samverkansprojekt mellan språk och andra ämnen. Katedralskolan har idag ca 1200 elever och 120 anställda.

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska kommer du att arbeta med hälsosamtal, vaccinationer och bedriva preventivt hälsoarbete tillsammans med den andra skolsköterskan. Skolsköterskan har öppen mottagning för eleverna och bedriver hälsofrämjande arbete på såväl individ/grupp- som organisationsnivå. Du har ett samarbete med skolläkaren som har elevmottagning på skolan flera gånger per termin. I uppdraget ingår också att systematiskt arbeta med egenkontroll på skolan.

Du kommer att ingå i elevhälsoteamet på skolan. Skolsköterskan verkar för att alla ungdomar ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar i syfte att nå målen för verksamheterna. Elevhälsan har ett särskilt uppdrag att arbeta förebyggande, främja hälsa och undanröja hinder för lärande och utveckling hos alla elever med särskilt fokus på de barn och ungdomar som är i behov av särskilt stöd. I dessa uppdrag ligger också att inför beslut om åtgärdsprogram vara ett stöd till rektorn och i förekommande fall förse med underlag, så att elevens situation allsidigt belyses.

Du deltar även i kompetens- och metodutveckling inom elevhälsans medicinska del centralt. Linköpings kommun har ett välutvecklat introduktionsprogram för skolsköterskor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg. sjuksköterska med specialistutbildning till distriktssköterska, barnsjuksköterska alternativt specialistutbildning inom skolsköterskeprogrammet. Du har tidigare erfarenhet av arbete som skolsköterska, meriterande är erfarenhet från gymnasieskola. Du har god kunskap av svenska i tal och skrift, då det i tjänsten bl.a. innebär dokumentation. Då vi har många internationella elever på skolan vill vi att du har god kunskap i engelska.

Vi söker dig som har förmåga att bygga goda relationer till såväl elever, föräldrar som personal. Du lyssnar till elevernas olika behov, har förmågan att sätta dig in i någon annans behov och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har mod att agera efter din egen övertygelse och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dem framåt. Arbetet kräver att du är noggrann och medveten om kvalitet och mål. Då tjänsten innebär att ingå i skolans elevhälsoteam vill vi att du har god samarbetsförmåga och kommunicerar på ett konstruktivt sätt.                           

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 2804   

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 26 mars 2019