Socialsekreterare till Beroendemottagningen, Råd & StödSista ansökningsdatum: 2019-08-19
Referensnummer: 3648

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Kristina Eklöf, Verksamhetschef, 013-26 31 11

Ann-Louise Segersten, Gruppledare, 013-20 57 29

Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare SSR, 013-20 78 54

Gustav Södling, Facklig företrädare Vision, 20 76 13

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Beroendemottagningen är en del av Psykiatriska kliniken och drivs i samverkan mellan Linköpings kommun och Region Östergötland. Den kommunala arbetsgruppen består av 12 medarbetare och en gruppledare. Verksamheten bedrivs i centralt belägen lokal. 

Arbetsgruppen har extern handledning.

Målgruppen är personer från 18 år med alkohol-,drog-,spel-,och/eller tablettproblematik. Vi erbjuder även rådgivning och stöd till anhöriga. Vi värnar om en feedbackkultur i verksamheten och arbetar bland annat med FIT ( Feedback Informed Treatment) som en del av detta.

Arbetsbeskrivning

Uppdragen i verksamheten är rådgivning, bedömning, behandling och information riktat till den aktuella målgruppen och deras anhöriga.

Beroendemottagningen erbjuder behandling enligt bland annat följande metoder CRA, 12-steg, MI, ÅP och HAP. Vi erbjuder även ACT. Behandlingen bedrivs enskilt och/eller i grupp. Vi erbjuder också förstärkt öppenvård i form av av daglig behandling ( vardagar) i gruppform enligt 12-stegsmetoden och CRA. Vidare erbjuds rådgivning och konsultativa samtal.

Det ingår i arbetsuppgifterna att dokumentera och upprätta genomförandeplaner. Även information om verksamheten kan ingå i uppdraget.

Arbetet bedrivs i nära samverkan och är samlokaliserade med Regionens del av Beroendemottagningen. Samverkan sker även med andra vårdgivare, övrig socialtjänst,Kriminalvården m fl.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller, av arbetsgivaren bedömd, likvärdig högskoleutbildning. Du ska ha erfarenhet av behandlingsarbete.

Meriterande är god kunskap om och erfarenhet av arbete med beroendefrågor.

Även kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med någon eller några av ovanstående metoder, som nämns i arbetsbeskrivningen, är meriterande.

Som person söker vi dig som:

  • har god samverkansförmåga dvs arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • är flexibel, dvs har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheter i förändringar
  • är självgående, dvs tar ansvar för sin uppgift. Strukturerar själv sitt angreppssätt och driver sina processer vidare
  • är initiativrik, dvs tar initiativ, sätter igång aktiviteter och når resultat.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-09-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3648

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 19 augusti 2019