Socialsekreterare till Råd & Stöd MiniMariaSista ansökningsdatum: 2019-03-02
Referensnummer: 2719

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Katharina Eklund, Verksamhetschef, 013-263666

Sofia Kempe, Gruppledare, 013-208868

Christina Gustavsson, Facklig föresträdare SSR, 013-20 78 54

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072 574 0003

Beatrice Hauswald, HR konsult, 013-262662

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Att samverka är en naturlig del av vårt arbete inom Råd & Stöd liksom att vara drivande när det gäller utveckling och förändringsarbete. Ett arbete där du som medarbetare är otroligt viktig. Vi arbetar utifrån våra kärnvärden som är lojalitet, empati, ansvar och närhehet. Vi vill skapa bra dagar tillsammans!

MiniMaria är en mottagning för ungdomar i åldern 13-20 år samt deras föräldrar och nära anhöriga, gällande frågor kring riskbruk, missbruk och beroende av alkohol, narkotika och dataspel. Vi erbjuder samordnade insatser i form av information, rådgivning, stöd, vård och behandling utifrån problemområdet. Insatserna är anpassade efter individens behov och förutsättningar.

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare arbetar du stödjande, rådgivande, motiverande och behandlande individuellt och/eller familjebaserat gentemot målgruppen. I arbetet ingår kartläggning och bedömning av missbruk/riskbruk, men även informationsinsatser bla till föräldrar och personal i andra verksamheter samt att hålla i föräldragrupper utifrån uppdraget. Ett nära samarbete sker med många aktörer främst, Socialförvaltningen, Region Östergötland samt skolor.

Arbetet sker på kontorstid men informationsinsatser/föräldragrupper kan komma att förläggas på kvällstid.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom eller har annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren. Du har kunskap om socialt arbete med ungdomar och dess familjer. Meriterande är om du har erfarenhet/kunskap i FIT (Feedback Informed Treatment), systemteoretiskt arbete, motiverande samtal, Harschavväningsprogram (HAP) och missbruks- och beroendefrågor. 

Vi söker dig som tillför energi och entusiasm i arbetet. Du är initiativtagande och vill uppnå resultat men håller dig motiverad trots bakslag i arbetet. Samarbete är viktigt för dig där du stävar efter att vara både en god kommunikatör och lyssnare. Som person är du trygg, stabil och med god självinsikt. Du ser värdet av feedback i relation med både kollegor, chef och brukare.

Uppvisande av utdrag ur polisens brotts-och belastningsregister är ett krav för tjänsten. Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden, vi tar dock hänsyn till alla sökanden. Välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 2719

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här jobbar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi har en spännande bredd av verksamheter och är 2500 medarbetare som alla jobbar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 2 mars 2019