Sommarvikarier till LSS Barn och UngdomSista ansökningsdatum: 2019-04-26
Referensnummer: 2640

Anställningsform: Tim- och semestervikariat

Kontaktperson:

Thomas Granath, Bitr. verksamhetschef, 013-20 79 39

Anette Fornell, Biträdande Verksamhetschef, 013-20 55 39

Kicki Uhrberg, Facklig företrädare, Kommunal, 013-206830

Ansök här!

Om arbetsplatsen 

LSS barn och ungdom är en del av Sektionen för resurs- och stödverksamhet inom utbildningsförvaltningen i Linköpings kommun. Inom LSS barn och ungdom bedrivs ett antal verksamheter som erbjuder avlastning, miljöombyte samt rekreation till barn och ungdomar med varierande funktionsnedsättningar. Målsättningen är att avlasta anhöriga. Vi erbjuder avlastning i barnets hem, på fritidshem, korttidsboende och bostad med särskild service. Verksamheterna formas efter individens/gruppens behov och förutsättningar. För närvarande finns två bostäder med särskild service, sex stycken korttidshem, avlösarservice i hemmet samt fritidshem.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna varierar beroende på funktionsnedsättningen hos barnen men innebär daglig omvårdnad och medicinering. Barnen ska också erbjudas meningsfull sysselsättning, ADL-träning, kommunikation, lek och samvaro samt röra sig ute i samhället. I tjänsten ingår oregelbunden arbetstid och helgtjänstgöring. 

Kvalifikationer

Du som söker till oss har en godkänd examen alternativt pågående utbildning inom vård och omsorgsprogrammet. Vi ser gärna sökande som studerar på högskola inom närliggande område samt har erfarenhet av arbete inom LSS. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift eftersom du behöver överrapportera och föra journal samt ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat självbestämmande och delaktighet. Arbetet kräver att du har viss datavana. Tidigare erfarenheter av följande är meriterande:

- Utvecklingsstörning

- Autism

- Lågaffektivt bemötande 

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du har en empatisk förmåga och kan sätta sig in i någon annans perspektiv utan att ta över personens känslor. Du arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du tillför entusiasm, energi och lust i arbetet samt känner stolthet för ditt arbete.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tim/semestervikariat

Sysselsättningsgrad: ca. 75%

Antal lediga befattningar: 12

Ref. nr: 2640

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 27 april 2019