Speciallärare i sva till Birgittaskolan SFISista ansökningsdatum: 2019-07-11
Referensnummer: 3526

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Anna Falkström Olsson, Rektor, 013-207726

Maria Holmberg, Rektor, 013-263070

Anna Hellgren, Lärarförbundet, 013-263199

Åsa Aviles, LR, 013-207399

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Birgittaskolan är en kommunal skola med gymnasium, vuxenutbildning samt SFI. Till Birgittaskolans gymnasium hör även IVAS som riktar sig mot elever inom autismspektrum. Enhetens verksamheter är till största del samlade i gemensamma lokaler i Linköpings innerstad och har totalt över 2000 elever och ca 210 anställda. 

Hos oss arbetar 75 SFI-lärare som tillsammans ansvarar för måluppfyllelse, kvalitét och utveckling av verksamheten. Birgittaskolan SFI består av två verksamheter, en på Klostergatan och en på Gamla Tanneforsvägen.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som speciallärare på SFI ingår att arbeta med specialundervisning och extra stöd till våra elever som läser svenska som andraspråk. Du kommer att arbeta med handledning och undervisning av elever, både i grupp och enskilt. Det ingår även en viss del handledning av lärare. Du kommer också att analysera elevers resultat och utvecklingsmöjligheter samt vara med att bidra till att undanröja hinder och svårigheter i olika lärmiljöer. Fokus ligger på att ha en helhetssyn kring elevens lärande i samverkan med kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är utbildad speciallärare och legitimerad lärare i svenska som andraspråk. Vi vill att du har flerårig erfarenhet av undervisning i svenska som andraspråk i SFI-grupper på samtliga nivåer. Du bör även ha erfarenhet av att genomföra läs- och skrivutredningar. Vi tror också att du är duktig på att se elevens behov av stöd, men även de styrkor som kan gynna elevens lärande.

Vi söker Dig som har en nyfikenhet och ett stort engagemang för elever i behov av stöd och som vill engagera dig i att få eleven att växa och utvecklas. Du har förmågan att se elevens behov, ta hänsyn till individuella förutsättningar, se kreativa lösningar, ha god kommunikations- och samarbetsförmåga samt lägga stor vikt vid att skapa goda relationer. Du är tålmodig och har förmåga att anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du jobbar noggrant, lösningsfokuserat och lågaffektivt. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3526

 

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 11 juli 2019