Speciallärare i svenska till HagbyskolanSista ansökningsdatum: 2019-06-21
Referensnummer: 2388

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Annika Sjölund, Biträdande rektor, 013 263159

Åsa Wallén, Rektor, 013 205312

Caroline Hultberg, Facklig representant Lärarnas riksförbund, 013 263798

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Hagbyskolan är en F-6 skola med runt 350 elever i dagsläget. Vi är den lilla skolan med de stora möjligheterna belägen i de södra delarna av Linköping.

Vår skolgård är unik i sin utemiljö och inbjuder till rörelse, lek och utomhuspedagogik. På Hagbyskolan arbetar vi för att ge eleverna goda kunskaper och framtidstro genom maximalt lärande, likvärdiga förutsättningar samt lust och engagemang. Vi ser det som viktigt att ha höga förväntningar samtidigt som vi bemöter eleverna utifrån individen. Det är i mötet mellan pedagog och elev som kvalitet skapas.

Arbetsmiljön hos oss kännetecknas av arbetsglädje och engagerade pedagoger som stöttar varandra dagligen i utvecklingen av skolans verksamhet

Arbetsbeskrivning

Rollen som speciallärare innebär att du ansvarar för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av verksamheten runt de specifika elever och elevgrupper som du arbetar med. Du kommer också att samarbeta med klasslärare runt enskilda elevers behov av anpassningar.

Du kommer att ingå i ett team med två speciallärare och en specialpedagog. Teamet har regelbundna träffar för att, i kollegial anda, diskutera strategier och insatser för eleverna. Elevernas resultat analyseras regelbundet för att de ska göra avtryck på verksamheten. Du kommer även att ingå som en av medlemmarna i skolans elevhälsoteam.

Tjänsten är på 100% och kommer att kunna förläggas framförallt i de lägre åldrarna. Intervjuer kommer att hållas löpande under annonsperioden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad speciallärare för undervisning i år 1-6 med inriktning svenska, språk, läs och skriv. Du har erfarenhet av både den grundläggande inlärningen såväl som den fortsatt stöttande för elever med läs-och skrivsvårigheter.

Du är en engagerad pedagog som:

  • är väl förtrogen med skolans styrdokument samt tillämpar dessa i den dagliga verksamheten.
  • har en förmåga att skapa goda lärmiljöer tillsammans med elever och pedagoger.
  • är en tydlig ledare som sätter eleven i fokus och engagerar, anpassar och utmanar utifrån elevens behov och förutsättningar.
  • har förmågan att bygga goda relationer till såväl elever och föräldrar som personal.

Vi söker dig som vill vara en del av en lärande organisation med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande. Du tar stort ansvar för att utvecklas i din profession och ser ditt arbete som en möjlighet för att bidra till maximalt lärande för eleverna, dig själv och dina kollegor. Har du goda erfarenheter av screening vad gäller läs, skriv och språksvårigheter exempelvis Logos är detta meriterande.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 2388

 

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 22 juni 2019