Speciallärare till Slestadsskolan årskurs 4-6Sista ansökningsdatum: 2019-06-30
Referensnummer: 3478

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Michael Johansson, Rektor, 013-20 60 44

Timo Järvinen, Facklig företrädare, Lärarnas Riksförbund, 013-263387, 076-1185387

Hanna Almcratnz, Facklig företrädare- Lärarförbundet, 013-206922

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Skolan ligger i stadsdelen Lambohov i Linköping. Vi är en F-6 skola med ca 390 elever och 60 personal. Skolan ligger i anslutning till fina omgivningar med stor skolgård samt tillgång till Lambohovs aktivitetspark. Vi arbetar aktivt med elevernas trygghet och trivsel både i skolan och på fritidshemmet. Tydligt ledarskap, samarbete och en positiv elevsyn är ledord för oss och en nödvändighet för att alla elever ska nå sin fulla potential.

Arbetsbeskrivning

Som speciallärare i årskurs 4-6 ansvarar du för specialundervisningen i skolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Som speciallärare i årskurs 4-6 ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i skolan.

Kvalifikationer

Du som söker har legitimation som speciallärare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som specialllärare i årskurs 4-6 innebär.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som speciallärare i årskurs 4-6 ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med (Lgr11) och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som speciallärare i årskurs 4-6 ska du gestalta en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-08

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3478

 

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 30 juni 2019