Specialpedagog med koordinatorsuppdragSista ansökningsdatum: 2019-08-15
Referensnummer: 3617

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Jessica Wågh, Rektor, 013-207341

Anita Yildiz Gustafsson, Lärarförbundet, 013-294935

Timo Järvinen, Lärarnas Riksförbund, 013-263387

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Kungsbergsskolan är en liten f-6 skola mitt i Linköpings stad. På skolan går det ca 230 elever och vi är ca 45 medarbetare. Vi har närhet till de parker, teatrar, museum och den simhall som innerstaden erbjuder men skolan ligger ändå skyddat i ett lugnt område. På fritidshemmen välkomnar vi ca 200 elever fördelade på 4 avdelningar i skolans lokaler.

På Kungsbergsskolan får du en arbetsplats där vi aktivt arbetar mot kommunens övergripande mål där alla barn ska utmanas i sitt lärande på lika villkor. Här skapar vi ett lustfyllt lärande tillsammans med engagerade elever och engagerad personal. 

Kungsbergsskolan erbjuder en arbetsplats där du kommer att arbeta aktivt utifrån ett inkluderande arbetssätt vilket innebär att vi lägger stor vikt vid att skapa undervisning som grundar sig i elevernas nyfikenhet och förutsättningar. På Kungsbergsskolan arbetar vi systematiskt med kollegialt lärande för att du som lärare ska ges de bästa förutsättningar för att lyckas i ditt uppdrag med världens viktigaste arbete.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som Specialpedag och som specialpedagogisk koordinator på Kungsbergsskolan. Uppdraget som Specialpedagogisk koordinator innebär att samordna och genomföra pedagogiska utredningar för att analysera behov på skol-, grupp- och individnivå. Du ansvarar för att skapa dokumenterade rutiner för hur övriga medarbetare uppmärksammar elever i behov av särskilt stöd.

Du stödjer arbetet med målet att kunna möta behoven hos alla elever. Du har ett särskilt ansvar att följa upp och utvärdera arbetet för att säkerställa att alla elever i behov av särskilt stöd får det. Detta kan ske både i klassrumsundervisning, enskilt och genom handledning till lärarna.

Det krävs att du har en förmåga att arbeta i team, men arbetet ställer också krav på att arbeta självständigt. Arbetet består av både förebyggande arbete och aktiva insatser och sker i nära samarbete med pedagoger, elevhälsoteam och rektor.

Kvalifikationer

 Vi söker dig som är legitimerad lärare samt utbildad specialpedagog.
Du är väl förtrogen med skollagen, läroplanen och de allmänna råden för extra anpassningar och särskilt stöd. Tidigare erfarenhet av arbete med åtgärdsprogram, pedagogiska utredningar samt klasscreeningar är en stor merit.

Vi Söker Dig Som

  • är självständig, positiv, flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, krav eller förutsättningar.
  • har förmåga att samarbeta och delta aktivt i arbetslag och har ett professionellt förhållningssätt i mötet med elever, kollegor och vårdnadshavare.
  • är ansvarstagande, lyhörd, noggrann och har förmåga att se till varje barns individuella behov och förutsättningar.
  • har förmågan att entusiasmera och engagera och inte ser uppkomna problem som ett hinder utan en utmaning som du vill hitta en lösning på.
  • vill vara med och utveckla verksamhetens mål och lärmiljöer och som kan omsätta teori i praktiskt arbete.
  • har ett inkluderande förhållningssätt.

Arbetet ställer krav på att arbeta både självständigt och tillsammans med andra samt förmåga att planera och organisera. Det är viktigt att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och kan använda dokumentation som ett reflektionsverktyg

Information om tjänsten

Tillträde: 190806

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3617

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 15 augusti 2019