Stödassistent till Askebyvägens gruppbostadSista ansökningsdatum: 2019-08-01
Referensnummer: 3523

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Helena Håkansson, Verksamhetschef, 013-206067

Lena Vallentin, Facklig företrädare, kommunal, 013-206180

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har verksamhet för personer som har intelektuell funktionsnedsättning, autismspektrumstörning, förvärvade hjärnskador eller andra omfattande funktionshinder. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor. 

Askebyvägens Gruppbostad i Linghem söker stödassistent för nattjänstgöring.

Arbetsbeskrivning

Inom LSS Funktionsstöd finns ett antal gruppbostäder som erbjuder boende för personer med utvecklingsstörning, förvärvade hjärnskador och svåra beteendestörningar. Målsättningen är att, i första hand, skapa ett bra boende med goda levnadsvillkor. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, medicinhantering och dokumentation med mera.

På Askebyvägen bor personer med förvärvade hjärnskador med varierande behov av stödinsatser. Din uppgift är att tillgodose brukarens behov och tillse att denne har ett gott leverne i boendet såsom en värdefull och innehållsrik tillvaro. Du tjänstgör enbart natt. Du ingår in en arbetsgrupp om 11 personer, verksamheten har vaken natt.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du skall ha erfarenhet av omvårdnadsarbete och känna dig bekväm med alla sysslor som förekommer i ett hem. Erfarenhet av handledaruppdrag, ADL-träning och alternativ kompletterande kommunikation (AKK) ses som meriterande.

Du kan kommunicera muntligt och skriftlig på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. Du skall ha erfarenhet av omvårdnadsarbete och känna dig bekväm med alla sysslor som förekommer i ett hem. Vi dokumenterar i journalhanteringssystemet Treserva. B-körkort är ett krav.

För att kunna utföra arbetet på ett tillfredsställande sätt behöver du ha erfarenhet av arbete med personer med förvärvade hjärnskador, empatisk förmåga, tålamod och intresse för pedagogiskt arbete. För att arbeta som stödassistent till personer med utvecklingsstörning och andra funktionshinder krävs hög grad av ansvarstagande, goda kunskaper och stor respekt för den enskilda individens integritet. Arbetet ställer också stora krav på dig att vara en god förebild för brukarna.

Vi söker dig som är trygg och stabil. Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt har förmågan att sätta dig in i en annan människas perspektiv. Du är lugn, tillmötesgående och uppmärksam i ditt bemötande. Du lägger stor vikt vid att uppnå god kvalitet och du styrs av värderingar och etik i avgörande situationer i arbetet. Är du personen som tillför entusiasm, energi och lust samt skapar delaktighet i verksamheten? Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: 190819 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 65%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3523

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 1 augusti 2019