Stödassistent till BronsåldersgatanSista ansökningsdatum: 2019-07-08
Referensnummer: 3525

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Linn Thurfjell, Verksamhetschef, 013-26 38 12

Lena Vallentin, Facklig företrädare, kommunal, 013-206180

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har verksamhet för personer som har intelektuell funktionsnedsättning, autismspektrumstörning, förvärvade hjärnskador eller andra omfattande funktionshinder. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor. 

Vi söker nu en stödassistent till vår gruppbostad på Bronsåldersgatan 48 i Ullstämma. Här bor fyra personer i varierade åldrar och med olika stödbehov. Arbetet sker både självständigt och i team på gruppbostaden.

Arbetsbeskrivning

Som stödassistent handlar arbetet om att bidra till att brukarens egna resurser frigörs och utvecklas. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i bland annat personlig omvårdnad, det vardagliga livet, fritid, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt att skapa delaktighet.

Målgruppen är personer med funktionsvariation som har ett omfattande omvårdnadsbehov. Tjänsten innefattar tjänstgöring dag, kväll samt helg på schema. Bronsåldersgatan 48 är en Boda-enhet vilket innebär att du både arbetar i de boendes hemmiljö men även är delaktig i daglig verksamhet. Verksamheten på Bronsåldersgatan är behandlingsinriktad och PBS - Positivt Beteende Stöd är vald metod. Personalhandledning sker regelbundet med psykolog och det praktiska arbetet sker efter en beteendestödsplan.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha gått omvårdnadsprogrammet eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet och kunskap om omvårdnadsarbete samt PBS. Erfarenhet av problemskapande beteenden, välfärdsteknik och pedagogiska arbetsätt ses som meriterande.

Du kan kommunicera muntligt och skriftlig på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. Du skall ha erfarenhet av omvårdnadsarbete och känna dig bekväm med alla sysslor som förekommer i ett hem. Vi dokumenterar i journalhanteringssystemet Treserva. B-körkort är ett krav.

Vi söker dig som är trygg och stabil. Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt har förmågan att sätta dig in i en annan människas perspektiv. Du är lugn, tillmötesgående och uppmärksam i ditt bemötande. Du lägger stor vikt vid att uppnå god kvalitet och du styrs av värderingar och etik i avgörande situationer i arbetet. Är du personen som tillför entusiasm, energi och lust samt skapar delaktighet i verksamheten? Välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 95 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3525

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 8 juli 2019