Stödassistent till Fanjunkaregatan 87 gruppbostadSista ansökningsdatum: 2019-10-01
Referensnummer: 3780

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Lena Vallentin, Facklig företrädare, kommunal, 013-206180

Ulf Everving, Verksamhetschef, 013294757

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Gruppbostaden är en BoDa-verksamhet vilket innebär att brukarna har den dagliga verksamheten i närheten av sitt boende. Hos oss bor det fem vuxna personer med en kognitiv funktionsnedsättning, samtliga har ett stort omvårdnadsbehov. Vi är bemannade dygnet runt med vaken nattpersonal. Tjänsten avser dag, kväll samt helg. Fanjunkaregatan ligger i området T1, det är inte långt till Vallaskogen, Gamla Linköping eller Trädgårdsföreningen.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje brukare till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i personlig omvårdnad, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt skapa delaktighet.

Yrket som stödassistent handlar om att bidra till att brukarnas egna resurser frigörs och utvecklas. Fanjunkaregatan 87 är en BoDa-enhet vilket innebär att du även är delaktig i de boendes dagliga verksamhet. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, habilitering, medicinhantering, dokumentation med mera.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.  Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. Du skall ha erfarenhet av omvårdnadsarbete. Tidigare erfarenhet från BoDa verksamhet är meriterande.Du kan kommunicera muntligt och skriftlig på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation.

Vi ser gärna att du som söker är noggrann och medveten om mål och kvalitet. Har god samarbetsförmåga, är lyhörd, kan kommunicera konstruktivt med både brukare, kollegor, chef samt anhöriga. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och professionella. Vi ser också att du har ett lugn, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Är du en person som har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv, tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och känner en stolthet i ditt yrke som stödassistent, välkommen med din ansökan.

Information om tjänsten

Tillträde: 2020-01-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 80%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 3780

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 1 oktober 2019