Stödassistent till Fanjunkaregatan 87Sista ansökningsdatum: 2019-03-14
Referensnummer: 2768

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:

Ulf Andersson, Verksamhetschef, 013-294757

Lena Vallentin, Facklig företrädare, kommunal, 013-206180

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Är du vår nya kollega som vill vara med och skapa bra dagar tillsammans? Vi söker nu en stödassistent till gruppbostaden Fanjunkaregatan 87.

Gruppbostaden är en BoDa-verksamhet vilket innebär att brukarna har den dagliga verksamheten i närheten av sitt boende. Hos oss bor det fem vuxna personer med en kognitiv funktionsnedsättning, samtliga har ett stort omvårdnadsbehov. Som personal får du vara delaktig i planeringen av den dagliga verksamheten samt att du följer med brukarna till den närliggande dagliga verksamheten Blå Porten. Vi är bemannade dygnet runt med vaken nattpersonal. Tjänsten avser dagtid måndag till fredag 07-13.

Fanjunkaregatan ligger ganska centralt beläget i området T1, det är inte långt till Vallaskogen, Gamla Linköping eller Trädgårdsföreningen. Det går bra med bussförbindelser från resecentrum och en promenad hit från centrala delarna av Linköping tar ca 15 min

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje brukare till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i personlig omvårdnad, det vardagliga livet, relationer, fritiden, hälsa och funktionsförmåga. Yrket som stödassistent handlar om att bidra till att brukarnas egna resurser tillvaratas och utvecklas. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter samt medicinhantering, dokumentation med mera.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller ha annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av liknande arbete är önskvärt. I arbetet kommunicerar du med brukaren, dennes nätverk, kollegor och samverkanspartner, du ska också dokumentera i vårt verksamhetssystem, därför behöver du ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. Arbetet kräver att du har datorvana, gärna i verksamhetssystemet Treserva.

Kunskap om alternativa kommunikationssätt är meriterande.

Du som söker har god förmåga till samarbete, är lyhörd och kan kommunicera med både brukare, kollegor, chef samt anhöriga på ett bra sätt. Du är trygg och stabil samt har ett lugn, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Är du en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och känner en stolthet i ditt yrke. Styrs du av etik och värderingar och ser vikten av att vara noggrann och medveten om mål och kvalitet i yrket som stödassistent, välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: Omgående

Anställningsform: Visstidsanställning tom 2019-12-31

Sysselsättningsgrad: 80%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 2768

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här jobbar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi har en spännande bredd av verksamheter och är 2500 medarbetare som alla jobbar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 14 mars 2019