Stödassistent till gruppbostaden på Kruskålsvägen i EkängenSista ansökningsdatum: 2019-03-26
Referensnummer: 2778

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Lena Vallentin, Facklig företrädare, kommunal, 013-206180

Margaretha Karlsson, Verksamhetschef, 013-206917

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Vi söker nu en nya kollega till gruppbostaden på Kruskålsvägen i Ekängen. Målgruppen hos oss är unga vuxna som har en autismdiagnos och har behov av socialt stöd då det ibland är komplexa möten. Vi arbetar med pedagogiskt arbetssätt. Arbetstiderna ligger förlagda till dag/kväll samt jour. 

Gruppbostaden ligger i Ekängen ett nybyggt, lugnt och skönt område nära Roxens strand, cirka 8 km från Linköpings centrum. Du tar dig hit med lokalbuss (cirka två avgångar/timme), egen bil eller cykel på bra cykelväg.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje brukare till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i personlig omvårdnad, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt delaktighet. Yrket som stödassistent handlar om att bidra till att brukarnas egna resurser frigörs och utvecklas. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, medicinhantering, dokumentation med mera.

Kvalifikationer

Du som söker har gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kan kommunicera muntligt och skriftlig på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. Arbetet kräver att du har datavana. Vi dokumenterar i journalhanteringssystemet Treserva. 

Tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete samt kunskaper om autismspektrat ses som en merit. Vi arbetar med pedagogiskt arbetssätt och har kontakter med Autism Aspbergerförbundet för utbildning och stöd i vårt arbete. Önskvärt är om du har B-körkort då vi ibland har tillgång till bil för aktiviteter och utflykter.

Du har god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar samt sätter relationer i sitt rätta perspektiv. Du har välgrundade och tydliga värderingar utifrån etiskt perspektiv. Ett gott samarbete där du är lyhörd och kan kommunicera med både brukare, kollegor, chef samt anhöriga är ledord för dig. Vi ser också att du har ett lugn, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Är du en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och känner en stolthet i ditt yrke som stödassistent, välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 85 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 1824

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här jobbar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi har en spännande bredd av verksamheter och är 2500 medarbetare som alla jobbar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 26 mars 2019