Stödassistent till Hjulsbrovägen korttidsboendeSista ansökningsdatum: 2019-07-14
Referensnummer: 3601

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:

Lena Vallentin, Facklig företrädare Kommunal, 013- 206956

Charlotte Holgersson, Verksamhetschef, 013-263802

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamhet till vissa funktionshindrade enligt lagen om stöd och service. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukarens/kundens goda levnadsvillkor.   

Är du vår nya kollega som vill vara med och skapa bra dagar tillsammans? Vi söker nu en stödassistent till Hjulsbrovägen korttidsboende.

Korttidsboende på Hjulsbrovägen 28 ligger beläget i de södra delarna av Linköping och hit åker du lika enkelt med kollektivtrafiken som med bil eller cykel. Att bo på ett korttidsboende innebär att brukaren kommer hit och bor några dagar utifrån brukarens individuella behov. Målgruppen hos oss är vuxna personer med en kognitiv funktionsnedsättning som har ett varierande omvårdnadsbehov. Hos oss har vi fem korttidsplatser. 

Tjänstgöringen innefattar dag, kväll samt helg på schema. Enstaka nätter kan förekomma. Arbetslaget brukar lägga sitt eget schema; ett så kallat tvättstugeschema.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje brukare till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i personlig omvårdnad, det vardagliga livet, relationer, hälsa och funktionsförmåga. Yrket som stödassistent handlar om att bidra till att brukarnas egna resurser tillvaratas och utvecklas. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter samt medicinhantering, dokumentation med mera.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller ha annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete är meriterande. Du kan kommunicera muntligt och skriftlig på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. Arbetet kräver att du har datorvana, gärna i journalhanteringssystemet Treserva.

Vi ser gärna att du som söker har en god förmåga till samarbete, att du är lyhörd och kan kommunicera med både brukare, kollegor, chef samt anhöriga på ett bra sätt. Vi ser också att du har ett lugn, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Är du en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet? Känner du en stolthet i ditt yrke och vill göra skillnad för den enskilde? Välkommen med din ansökan.

Information om tjänsten

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m. 2020-06-30

Sysselsättningsgrad: 84 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3601

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 15 juli 2019