Stödpedagog eller vuxenpedagog till Skägget daglig verksamhetSista ansökningsdatum: 2019-08-04
Referensnummer: 3519

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Petra Almerén, Verksamhetschef, 013- 26 31 10

Ingrid Gidlund, Verksamhetschef

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-20 71 40

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Daglig verksamhet vänder sig till personer med funktionsnedsättning som behöver stöd (kan vara i form av omvårdnad) eller handledning på arbetet och som har ett LSS-beslut. Leanlink har ett 30-tal dagliga verksamheter med många olika inriktningar. Exempel på inriktningar är caféer, park- och serviceskötsel, trädgårdsskötsel, radio och tidningsproduktion med flera. Tillsammans skapar vi bra dagar med våra brukare. Inom daglig verksamhet arbetar stödassistenter, stödpedagoger, vuxenpedagoger och utvecklingsledare. Vi arbetar i team med kundens bästa för ögonen.

Skägget är en daglig verksamhet inom Råd & Stöd med 38 arbetstagare och åtta personal. Vi har en produktionsdel med bland annat packning av formar. Vi trycker på tyg, tillverkar armband och liknande. I vår sysal väver vi och syr olika produkter. Våra arbetstagare har individuella scheman och under veckan har vi olika gruppaktiviteter, exempelvis målar- och högläsningsgrupp. Våra arbetstagare har olika former av utvecklingsstörning och/eller fysiska funktionsvariationer.

Vår lokal finns i Skäggetorps centrum.

Arbetsbeskrivning

Som stödpedagog/vuxenpedagog är din uppgift att stödja arbetstagarna i deras dagliga arbete genom ett pedagogiskt arbetssätt och ett lågaffektivt bemötande. Vi skapar bland annat individuella scheman, checklistor och planer i arbetet för att stödja personens egna förmågor. Som stödpedagog/vuxenpedagog är du drivande i det pedagogiska arbetet i arbetsgruppen och verkar för en bra struktur i arbetet. Vi dokumenterar i Treserva och i höst införs IBIC.

Målsättningen är att erbjuda sysselsättning som, utifrån individens förmågor och önskemål, lyfter självkänslan och ökar självförtroendet. Det pedagogiska arbetet präglas av att arbeta för att stärka individens delaktighet och självständighet i så stor utsträckning som möjligt. För oss är det viktigt att hålla en god kvalitet i våra verksamheter. Därför satsar vi på att vidareutbilda alla tillsvidareanställda i pedagogiskt arbetssätt och förhållningssätt som genomsyrar hela vår verksamhet. Vi arbetar bland annat med TSS (tecken som stöd) och lågaffektivt bemötande. Vi arbetar dagtid måndag till fredag.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha utbildning som stödpedagog på yrkeshögskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Alternativt är du vuxenpedagog med högskoleutbildning inom exempelvis beteendevetenskap, hälso- eller sjukvård eller liknande som arbetsgivaren bedömer lämpligt. Det är meriterande om du arbetat med personer med funktionsvariationer samt har utbildning och erfarenhet inom pedagogiskt arbetssätt inom autismspektrat och lågaffektivt bemötande för personer med funktionsvariation.

Du förväntas aktivt driva det kontinuerliga arbetet med genomförandeplaner och dokumentation och därför behöver du ha god datavana. Du ska vara intresserad av att skapa struktur både administrativt och i det pedagogiska arbetet. Då arbetsspråket är svenska behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Du ska ha B-körkort då tjänsten kan innebära utflykter i minibuss eller bil.

Du tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Skapar delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du är också trygg, stabil, har självinsikt, arbetar bra med andra människor och kan relatera dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. För att bli framgångsrik i rollen tar du egna initiativ, sätter igång aktiviteter i samverkan med dina kollegor och har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap samt för människors olika förutsättningar.  

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3519

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 4 augusti 2019