Stödpedagog till Lilla ÅbySista ansökningsdatum: 2019-08-29
Referensnummer: 3713

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Robin Törnlind, Verksamhetschef, 013-205734

Lena Vallentin, Facklig företrädare Kommunal, 013- 206956

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072 574 0003

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. 

Vi söker en stödpedagog till Lilla Åby Östergård. Hos oss bor personer med en kognitiv funktionsvariation och beteendeproblematik vilket vi utifrån positivt beteendestöd (PBS) och psykologhandledning stöttar individerna med att hantera. Lilla Åby är en verksamhet med daglig verksamhet (BoDa) med lantlig inriktning där både växtodling och djurskötsel ingår. De som bor här får dagligt stöd för att uppnå goda levnadsvillkor på sitt arbete och på sin fritid. Geografiskt ligger denna verksamhet i Slaka. Arbetet sker både självständigt och i team. Arbetstiderna varierar mellan dag/kväll samt helg, verksamheten har sovande jour. 

Arbetsbeskrivning

Arbetet som stödpedagog innebär att stötta brukaren i att skapa strukturer och rutiner för att klara av de vardagliga uppgifterna utifrån sina förutsättningar. Du ska kunna motivera, aktivera och ge stöd genom pedagogiskt arbete. Insatserna kan bestå i att strukturera vardagen och träna in rutiner, att få stöd i eller utanför boendet med exempelvis personlig omvårdnad, matlagning, tvätt, relationer och aktiviteter. Stödet ska ges så att den egna förmågan stärks och tillvaratas, det förutsätter den egna individens aktiva medverkan och delaktighet. Som stödpedagog ser vi att du har ett reflekterande arbetssätt med brukaren i fokus. Du ska arbeta för ett pedagogiskt förhållningssätt och vara vägledande för kollegorna i det pedagogiska arbetet och i den sociala dokumentationen såsom genomförandeplaner och handlingsplaner. Du bidrar till att vi skapar bra dagar tillsammans!

Kvalifikationer

Du har YH-utbildning till stödpedagog om minst 200 YH-poäng eller högskoleutbildning 120 hp som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av omvårdnadsarbete, ADL-träning och kommunikationshjälpmedel ses som meriterande. Du kan kommunicera muntligt och skriftlig på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation.

Är du en person som styrs av etik och värderingar i arbetet och kan att sätta dig in i någon annans perspektiv? Är du lyhörd och kan kommunicera med brukare, kollegor, chef samt anhöriga på ett bra sätt? Har du god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar? Vi söker dig som tillför energi, lust och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete. Är du en kunskapsresurs för andra och behåller du ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker, välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3713

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 29 augusti 2019

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Nu testar vi chatt som ny kontaktväg till kommunen. Chatten är öppen måndag till fredag 08.00-16.00, vecka 9 och 10.

Du får svar direkt på allmänna frågor. Samhällsvägledare, med bred kompetens om hela kommunens verksamheter, tar emot dina frågor.