Stödpedagog till Ullstämmavägens gruppbostadSista ansökningsdatum: 2019-03-09
Referensnummer: 2715

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Lena Vallentin, Facklig företrädare Kommunal, 013- 206956

Anneli Ekström, Verksamhetschef, 013-206756

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamhet till vissa funktionshindrade enligt lagen om stöd och service. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukarens/kundens goda levnadsvillkor.   

Är du vår nya kollega som vill vara med och skapa bra dagar tillsammans med oss på Ullstämmavägens gruppbostad?

Vi söker dig stödpedagog som är positiv och ser möjligheter istället för hinder. Ullstämmavägen 5 är en BoDa-enhet och ligger beläget i södra delen av Linköping. I en BoDa-enhet arbetar du i boendet men också i den dagliga verksamheten som ligger i närområdet. Gruppbostaden är en enplansvilla med fem lägenheter med omgivande trädgård. Målgruppen är personer med funktionsvariation som innefattas i personkrets 1, LSS och har ett stort omvårdnadsbehov. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tjänstgöring dag, kväll och helg på schema. 

Arbetsuppgifter

Arbetet som stödpedagog innebär att stötta brukaren i att skapa strukturer och rutiner för att klara av de vardagliga uppgifterna utifrån sina förutsättningar. Du ska kunna motivera, aktivera och ge stöd genom pedagogiskt arbete. Insatserna kan bestå i att strukturera vardagen och träna in rutiner, att få stöd i eller utanför hemmet med exempelvis personlig omvårdnad, inköp, matlagning, städ, tvätt, relationer och aktiviteter. Stödet ska ges så att den egna förmågan stärks och tillvaratas, det förutsätter den egna individens aktiva medverkan och delaktighet.

Som stödpedagog ser vi att du har ett reflekterande arbetssätt med brukaren i fokus. Du ska arbeta för ett pedagogiskt förhållningssätt och vara vägledande för kollegorna i det pedagogiska arbetet och i den sociala dokumentationen såsom genomförandeplaner och handlingsplaner. Du ska även vara delaktig i utvecklings-/ och förbättringsarbete i verksamheten.

Kvalifikationer

YH-utbildning till stödpedagog om minst 200 YH-poäng alternativt 120 högskolepoäng som arbetsgivaren bedömer lämplig. Erfarenhet av omvårdnadsarbete, ADL-träning och kommunikationshjälpmedel ses som meriterande. Du kan kommunicera muntligt och skriftlig på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation.  

Är du en person som styrs av etik och värderingar i arbetet och kan att sätta dig in i någon annans perspektiv? Är du lyhörd och kan kommunicera med brukare, kollegor, chef samt anhöriga på ett bra sätt. Har du god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Vi söker dig som tillför energi, lust och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete. Tar du initiativ och skapar delaktighet och samsyn kring verksamheten? Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 80%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 2715

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här jobbar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi har en spännande bredd av verksamheter och är 2500 medarbetare som alla jobbar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 9 mars 2019