Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Studentmedarbetare till Team BoKvar/Akutboendeteamet, Råd & StödSista ansökningsdatum: 2019-11-10
Referensnummer: 4014

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:

Angelika Nordin, Kontaktperson Studentmedarbetare Linköpings kommun, 013-29 47 26

Christina Eklöf, Verksamhetschef, 013-26 31 11

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

Råd & Stöd är en del av Leanlink som erbjuder rådgivning, stöd och aktiviteter för att förbättra människors livssituationer. Vi arbetar främst på uppdrag av Social-och Omsorgsnämnden. Råd & Stöd är indelad i tre verksamhetsområden, Daglig verksamhet, Individ-och Familjeomsorg samt Socialpsykiatri.

Är du nyfiken på vad en socialsekreterare gör som inte är på myndighetssidan utan befinner sig på utförarsidan? I så fall är du välkommen att söka till någon av våra fyra verksamheter inom Råd och Stöd där du kan få en inblick i vad vi gör och hur vår vardag ser ut.

Vi söker genom denna annons studentmedarbetare till team BoKvar/Akutboendeteamet. Vi söker även studentmedarbetare till våra tre andra verksamheter: Linköpings ungdomsboende, Fältverksamheten och Familjecentralen, se separata annonser.

Arbetsbeskrivning

Som studentmedarbetare erbjuds du en möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper till praktik samt få värdefull arbetslivserfarenhet. Våra arbetsplatser får dessutom ta del av nya perspektiv och ny forskning genom din input. Du får en personlig handledare under tiden som studentmedarbetare och tillsammans upprättar vi en plan som utgår från dina förutsättningar och inte hindrar dig i dina studier.

Team BoKvar arbetar med personer som står inför hot om avhysning från sin bostad. Verksamheten arbetar med kartläggning och genomgång av problemområden som ligger till grund för hotet om avhysning. Verksamheten samverkar med olika aktörer och arbetar nära Vräkningsförebyggande teamet på Social-och omsorgsförvaltningen. Verksamheten arbetar också med att motivera målgruppen till stöd och behandling om det föreligger behov av detta.

Akutboendeteamet erbjuder stöd i att hitta en permanent boendesituation för personer som bor i någon form av akutboende. Målgruppen här är personer över 18 år som inte har aktivt missbruk eller allvarlig psykisk störning. Vi motiverar även klienten till att söka stöd för eventuella problemområden som kan vara ett hinder för att erhålla ett permanent boende. 

Vi erbjuder dig som studerande möjlighet att genom praktiskt arbete utvecklas i rollen som socialsekreterare.

Kvalifikationer

Linköpings kommun arbetar tillsammans med 13 andra kommuner och flera kommunala bolag i regionen med studentmedarbetare. Konceptet är en överenskommelse mellan samtliga kommuner och Linköpings universitet. För att kunna anställas som studentmedarbetare ska du påbörja ditt sista utbildningsår. Nu söker vi dig som påbörjar termin sex på socionomprogrammet i januari 2020.

Du ska ha godkända betyg i socialrätt samt i utredning, handläggning och dokumentation i socialt arbete. Erfarenhet av liknande arbete eller av målgruppen är det meriterande.

Vi söker dig som är trygg, stabil, har självinsikt och kan ta egna initiativ. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och det professionella. Du är strukturerad och kan organisera och sätta upp och hålla tidsramar.  Du har god samarbetsförmåga vilket visar sig i att du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du arbetar bra med andra människor och kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Att skapa relationer och underhålla dem är en självklarhet för dig, du ser möjligheter i förändringar. Vi ser att du kan arbeta självständigt såväl som i grupp.

Körkort är ett krav för tjänsten.

Information om tjänsten

Tillträde: Januari 2020

Anställningsform: Visstidsanställning studentmedarbetare 12 månader

Sysselsättningsgrad: 20-25%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 4014

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 10 november 2019

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: