Studie- och yrkesvägledare med ledningsstöd till BirgittaskolanSista ansökningsdatum: 2019-09-11
Referensnummer: 3730

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Magdalena Hammar, Rektor gymnasiet, 013-263062

Charlotta Stjärne, Rektor IVAS, 013-263995

Tilda Ingesson, HR-konsult, 013-263349

Ljiljana Masic, Representant LF, 013-263081

Adisa Katana, Representant LR, 013-263081

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Birgittaskolan är en kommunal skola med både gymnasium och vuxenutbildning som ligger mitt i Linköping och har över 2000 elever.

Birgittaskolans gymnasium består av cirka 320 elever och erbjuder ett yrkesförberedande program i vård- och omsorg på vårt certifierade Vård- och omsorgscollege samt två högskoleförberedande program, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

På Birgittaskolans gymnasium finns också IVAS som riktar sig mot elever inom Autismspektrumtillstånd (AST). Våra ca 90 elever läser fyra år på programmen för naturvetenskap eller samhällsvetenskap, programinriktat val eller ett år i taget på individuellt alternativ. Vi arbetar i små klasser med individbaserad undervisning för att kunna hjälpa våra elever i såväl studier som i den personliga utvecklingen.

På enheten finns ytterligare två studie-och yrkesvägledare som arbetar mot vuxenutbildningen.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som studie- och yrkesvägledare innebär vägledning, samtal, aktiviteter och informationsspridning för enskilda individer och grupper om studieplaner, pågående studier, byten av kurser/program samt inför framtida studie- och yrkesval.

En väl fungerande studie- och yrkesvägledning ligger till grund för elevens möjligheter att fatta viktiga beslut för framtiden. Studie- och yrkesvägledningen ska utgå från elevens individuella förutsättningar.

Som studie- och yrkesvägledare kommer du

  • ingå i vårt elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, kurator, specialpedagoger, skolpsykolog och rektor
  • ha ett nära samarbete med lärarna så att informations- och vägledningsinsatser kopplas samman med undervisningen
  • kontrollera och revidera studieplaner
  • medverka på aktiviteter för, och ge information till, presumtiva elever och vårdnadshavare.

I uppdraget ingår också 30 % ledningsstöd åt rektor på gymnasiet.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker ska ha studie- och yrkesvägledarexamen och det är meriterande om du har erfarenhet av studie- och yrkesvägledning inom gymnasiet. 

Vi söker dig som kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt, du kan se hela elevens behov och ser möjligheter i förändringar. Du har ett stort engagemang i arbetet med eleverna, du är trygg i dig själv och du ser relationer sitt rätta perspektiv.

Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga samt lägger stor vikt vid att skapa goda relationer. Vi ser också att du är strukturerad och har förmågan att planera, organisera och prioritera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3730

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 11 september 2019