Sva-lärare till Birgittaskolans vuxenutbildningSista ansökningsdatum: 2019-06-24
Referensnummer: 3488

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Lars Uhlin, Rektor, 013-207251

Helena Schyldt, HR-konsult, 013-263349

Anna Forslund, Representant Lärarnas riksförbund, 013-207157

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Birgittaskolan är en kommunal skola med gymnasium, vuxenutbildning samt SFI. Till Birgittaskolans gymnasium hör även IVAS som riktar sig mot elever inom autismspektrum. Vuxenutbildningen bedriver utbildning både på grundläggande nivå och gymnasienivå. Hos oss arbetar ca 210 anställda. Enhetens verksamheter är samlade i gemensamma lokaler i Linköpings innerstad och har totalt mellan 2000-2500 elever.
 
På vuxenutbildningen arbetar 46 personer som tillsammans ansvarar för måluppfyllelse, kvalité och utveckling av verksamheten. Den grundläggande och gymnasiala vuxenutbildningen sker som när- eller distanskurser. På Birgittaskolan arbetar vi aktivt för att alla elever på skolan ska känna sig sedda och utvecklas utifrån sin förmåga.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en lärare som kommer att undervisa i svenska som andraspråk på grundläggande och eller gymnasial nivå. Som lärare hos oss på Birgittaskolan kommer du ingå i ett ämneslag som arbetar tillsammans för elevernas lärande och utveckling. Även distansundervisning kan komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är legitimerad lärare i svenska som andraspråk på grundläggande och/eller gymnasial nivå. Det är önskvärt att du har en flerårig erfarenhet av undervisning, gärna av vuxna elever. Vi ser det även som positivt om du har behörighet att undervisa i engelska.

Vi tror att du är engagerad i och lyhörd för elevens behov och ser vikten av att skapa goda relationer med såväl elever som kollegor. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att ditt budskap når fram. Du är trygg i dig själv och har självinsikt. Du arbetar aktivt med digitala verktyg och har en tydlig struktur i din undervisning. Vi önskar att du tycker om att ta egna initiativ och driva arbetet framåt men också att samarbeta kring eleven. Detta för att få en helhetssyn som bidrar till bästa möjliga trygghet och lärmiljö för eleven, men också till att nå verksamhetens uppsatta mål.

Urval kommer ske löpande, men hänsyn kommer att tas till alla sökande. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-01 

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar:1 

Ref. nr: 3488

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 24 juni 2019