Systemtekniker IT till LKDATASista ansökningsdatum: 2019-06-30
Referensnummer: 3439

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Ola Fjällman, Chef system & kommunikation, 013-20 74 84

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-20 71 40

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LKDATA's uppdrag är att stödja, utveckla och effektivisera kommunens verksamheter genom att kombinera hög kunskap inom informationsteknologi och kommunal verksamhet. Som en del av LKDATAs växande team, med ansvar för att säkra ett brett och diversifierat IT-landskap för över 10 000 användare, får du en unik möjlighet att tillsammans med drygt 90 kollegor tillhandahålla avancerade IT-tjänster i utvecklingens framkant till kommunens alla verksamheter.

Just nu är vi tillsammans med Linköpings kommuns verksamheter i en stark period kring både utveckling och förvaltning av nya arbetssätt och IT-stöd. Vi etablerar och utvecklar vår infrastruktur tillsammans med stöd för morgondagens applikationsförvaltning. För att säkra Linköpings kommuns utveckling formar vi nya virtuella team och prioriterar utvecklingen av vår infrastruktur, processledning och arkitektur.

På avdelningen System & Kommunikation arbetar vi med drift och utveckling av kommunens samlade serverinfrastruktur, nätverk och databaser på både Windows- och Linuxplattform, samt alla de system som utgör IT-landskapet i Linköpings kommun. Vi är 12 personer på avdelningen som jobbar som nätverkstekniker, systemtekniker och chef. Nu söker vi dig som vill vara med på vår framtidsresa!

Arbetsbeskrivning

På avdelning System och Kommunikation arbetar vi med serverinfrastruktur, nätverk, databaser och terminalserver samt många system som utgör basleveransen inom en verksamhet. Vi söker nu två systemtekniker.

Som systemtekniker arbetar du med serverdrift, främst på Windows plattform. Allt från att skapa servrar i Vmware till att felsöka applikationer och hantera SQL databaser och AlwaysOn cluster. För att kunna erbjuda en så heltäckande support som möjligt till våra användare så utvecklar vi oss konstant och alla tekniker fördjupar sig därför inom flera teknikområden och verksamhetssystem. På det sättet stöttar vi varandra och breddar kontinuerligt vår kompetens. Vi har även ett antal utmaningar framför oss. Några konkreta exempel är:

 • automatisering av återkommande uppgifter (främst med Powershell script)
 • vidareutveckla vår SCOM miljö
 • vidareutveckla vår SCCM miljö
 • förnya vår terminalservermiljö (Citrix).

I tjänsten ingår beredskap 3-4 gånger per år. Det finns stora möjligheter till personlig utveckling och du får möjlighet att vara med och påverka ditt arbete i stor utsträckning.

Kvalifikationer

Du har eftergymnasial utbildning eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget, samt goda kunskaper och erfarenhet av Windows operativsystem. Du har kunskap och vana av systemdokumentation. B-körkort är ett krav. 

Vi vill även att du har erfarenhet inom några av dessa områden: 

 • Powershell
 • Drift, underhåll och utveckling i stora IT-miljöer.
 • Active Directory
 • Microsoft SQL
 • Vmware
 • Arbete med verksamhetssystem som bygger på IIS, Apache och Linux är meriterande
 • Processramverk (ITIL, PM3)
 • Citrix

Du är en positiv och engagerad samt prestigelös person som tycker om samarbete med kunder och kollegor. Delar du vårt intresse för kontinuerlig utveckling av teknik och bra support så vill vi ha dig som kollega. 

Du är någon som tar ansvar för dina uppgifter, ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du arbetar bra med komplexa frågor och arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du lyssnar till kundernas och medarbetarnas olika behov, är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och arbetar bra med andra människor.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-01 eller efter överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2   

Ref. nr: 3439

Om Verksamhetsstöd och service

På förvaltningen Verksamhetsstöd och service finns kommunens interna tjänster och servicefunktioner samlade. I vår mångfasetterade förvaltning ingår verksamheterna Ekonomiservice, HR-service, Kontakt Linköping, LK-data och Stadsarkivet. Att arbeta inom Verksamhetsstöd och service innebär att du är med och bidrar till utvecklingen av kommunens verksamheter och kommunövergripande servicelösningar. Hos oss finns goda möjligheter för dig att utveckla och förverkliga dina idéer. För att säkerställa en god och användbar service strävar vi ständigt efter att ligga i framkant - oavsett om det gäller att lösa våra kunders utmaningar, hitta nya effektiva metoder eller digitalisera processer.

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 30 juni 2019