Vårdare till LSS barn och ungdomSista ansökningsdatum: 2019-06-25
Referensnummer: 3481

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Anette Fornell, Biträdande Verksamhetschef, 013-20 55 39

Kicki Uhrberg, Facklig företrädare, Kommunal, 013-206830

Helena Almberg, Verksamhetschef, 013-26 34 82

Ansök här!

 

Om arbetsplatsen

LSS barn och ungdom söker 3-4 vårdare för tillsvidareanställning på ett antal av våra enheter som innefattar bostad med särskild service, korttidshem och fritidshem. En av tjänsterna innebär enbart nattjänstgöring.

Verksamheterna bygger på att skapa en hemlik och trygg miljö för barnen/ungdomarna där de vistas på tid utanför skola och barn- och fritidsomsorg. Verksamheterna ska erbjuda miljöombyte och rekreation samt uppnå avlastning för anhöriga. Vårt mål är att göra positiv skillnad för barnen och ungdomarna i deras vardag med ett professionellt utförande och bemötande. Vi arbetar med att alltid ha våra barn och ungdomar i centrum och att skapa tillitsfulla relationer.

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår att på delegation utföra flertalet medicinska uppgifter, dokumentera enligt gällande lagstiftningar och samverka med anhöriga och externa aktörer. Arbetet varierar beroende på funktionsnedsättningen hos barnen men innebär daglig omvårdnad och livsföring. Barnen ska erbjudas meningsfull sysselsättning, ADL-träning, kommunikation, lek och samvaro samt röra sig ute i dagliga samhället. Arbetet innebär oregelbunden arbetstid. Ingår gör också sysslor som matlagning, städ-, tvätt- och allmänna hushållsuppgifter.

Arbete på nattjänst innebär att barnen ska känna sig trygga för att kunna koppla av och få sin sömn tillgodosedd eller få den omvårdnad och bemötande som behövs när sömnen uteblir. Utöver detta behövs också att ha en god samsyn och planering med övrig personal och vara insatt i arbetet med barn och ungdomarna.

Nattjänst innefattar tjänstgöring på 67 %, rullande schema med innefattande helg. Övriga tjänster har tjänstgöring på 75 % varierat schema med dag-, kväll samt varannan helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har kunskap och engagemang för barn och ungdomar med funktionsvariationer samt har lämplig utbildning såsom undersköterska, barn och fritidsprogrammet, vårdare eller annan utbildning som arbetsgivaren godkänner. Som person är du lyhörd och empatisk och har en förmåga att skapa goda relationer. Vi ser att du är lösningsfokuserad och stresstålig då arbetet innebär stort ansvar och förmåga att kunna fatta egna beslut i vissa situationer.

Meriterande är om du känner till LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat barn/ungdomars självbestämmande och delaktighet, har kunskaper i lågaffektivt bemötande samt kan använda tecken som stöd. Erfarenhet av arbete med personer i behov av medicinsk omvårdnad är också meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Arbetet kräver att du har viss datorvana.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 75%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 3481

 

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 25 juni 2019