Verksamhetsutvecklare inom digitalisering till UtbildningskontoretSista ansökningsdatum: 2019-08-06
Referensnummer: 3457

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Maria Esbjörnsson Lakatos, Enhetschef, 013-29 48 38

Marie Eriksson, HR-konsult

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-20 71 40

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Utbildningsförvaltningen ansvarar för utbildning inom bland annat förskola, grundskola, fritidshem, gymnasieskola och vuxenutbildning, samt för verksamhet inom arbetsmarknad och integration. Förvaltningen leds på övergripande nivå från Utbildningskontoret som även bereder ärenden till Barn- och ungdomsnämnden och Bildningsnämnden. Utbildningsförvaltningen är den största förvaltningen inom Linköpings kommun och har ca 5500 tillsvidareanställda medarbetare. 

Arbetsbeskrivning

Utbildningsförvaltningen satsar på att skapa en digital lärmiljö som främjar barn och elevers utveckling och som skapar förutsättningar för lärare och andra personalkategorier att utföra sitt arbete på bästa sätt.

Vi står inför ett systemskifte som kommer att påverka både vår IT-miljö och våra arbetssätt och ser behovet av ytterligare förstärkning för att kunna påverka den digitala resan. Vi söker nu verksamhetsutvecklare som kommer att arbeta med utveckling och förvaltning av våra verksamhetssystem samt leda projekt och uppdrag.

Du kommer bland annat att arbeta med att:

  • Fånga och beskriva verksamhetens behov kopplat till vidareutveckling av den digitala lärmiljön
  • Hitta bra digitala lösningar utifrån dessa behov
  • Implementera nya lösningar och det förändringsarbete detta innebär
  • Förvalta och vidareutveckla lösningarna

I en av tjänsterna kan det även ingå att vara Utbildningsförvaltningens objektledare för IT-system (PM3).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med inriktning mot tillämpad informationsteknologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har god förståelse för hur IT kan stötta förvaltningens verksamheter i dess verksamhetsutveckling och förändringsarbete.

Som person är du utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och arbetar bra med andra människor. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och anpassar sättet du förmedlar ditt budskap till mottagaren.

Du arbetar strukturerat och planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt. Du tar ansvar för ditt arbete och har förmåga att arbeta mot mål och fokuserar på resultat. Du har ett helhetsperspektiv och ser till verksamhetens bästa i ditt agerande och dina beslut.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 3457  

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 6 augusti 2019