Vikariat Socialsekreterare till Familjecentral i SkäggetorpSista ansökningsdatum: 2019-10-11
Referensnummer: 3773

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:

Pernilla Johansson, HR-konsult, 013-26 26 62

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072-574 00 03

Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare SSR, 013-20 78 54

Karolina Rydbrant, Verksamhetschef, 013-20 73 77

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Är du vår nya socialsekreterare som vill arbeta med oss på familjecentralen i Skäggetorp?

En familjecentral är en mötesplats för barnfamiljer. Här samverkar Råd & Stöd, öppna förskolan och barnavårdscentralen (BVC). Familjecentraler finns i stadsdelarna Ekholmen, Berga, Lambohov, Ljungsbro, Ryd, Skäggetorp, Tannefors och Valla.

På familjecentralen i Skäggetorp erbjuder Råd & Stöd information, rådgivning och stöd till föräldrar med barn 0-16 år. Vi samarbetar med andra i samhället när det behövs för att familjerna ska få det stöd de önskar och behöver. Till personal som arbetar på barnavårdscentral, förskola och skola ger vi konsultativ rådgivning och stöd.

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare på familjecentral arbetar du i samverkan med öppen förskola samt barnavårdcentral. Du ska arbeta förebyggande och hälsofrämjande för barn och vuxna som du möter i den öppna verksamheten. Du ska erbjuda lättillgängligt stöd och tidiga insatser utifrån familjernas behov. Du kommer att delta i verksamhetens gruppverksamhet som exempelvis kan innebära att vara med och hålla i föräldragrupper. Ditt uppdrag är även att sprida kunskap och information till föräldrar. Du ingår i en grupp socialsekreterare som arbetar på olika familjecentraler runt om i kommunen.

På Skäggetorps familjecentral ingår du som socialsekreterare dessutom i en permanent samverkansgrupp tillsammans med skolledning från lokala skolor samt socialsekreterare från social- och omsorgsförvaltningen. 

Kvalifikationer

Du som söker ska ha en socionomutbildning eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Utbildning i socialrätt är ett krav. Du bör ha erfarenhet av att ha arbetat som socialsekreterare, meriterande är om du har arbetat med barn och familjer, erfarenhet av arbete enligt sociallagsstiftningen samt om du har genomgått utbildning i ABC. 

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och det professionella. Du är strukturerad och kan organisera och sätta upp och hålla tidsramar. Du har god samarbetsförmåga vilket visar sig i att du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Att skapa relationer och underhålla de är en självklarhet för dig. Vi ser att du kan arbeta självständigt såväl som i grupp. För oss är det viktigt att du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Det är viktigt att du har en helhetssyn, förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsanställning minst 12 månader

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3773

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 11 oktober 2019