Vikarierande gruppledare till ungdomsmottgningen och MiniMariaSista ansökningsdatum: 2019-06-16
Referensnummer: 3176

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:

Katharina Eklund, Verksamhetschef, 013-263666

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072 574 0003

Christina Gustavsson, Facklig föresträdare SSR, 013-20 78 54

Sofia Kempe, Gruppledare, 013-208868

Ansök här!

Om arbetsplatsen

MiniMaria inom Råd&Stöd vänder sig främst till ungdomar i åldern 13-20 år samt deras föräldrar och andra nära anhöriga kring frågor som rör riskbruk, missbruk och beroende (av alkohol, narkotika och dataspel). Verksamheten drivs i samverkan med Regionen. Vårt uppdrag är rådgivande, behandlande och motiverande utifrån uppdraget. Vi har även en del i vårt uppdrag som handlar om information framförallt genom föräldragrupper och deltagande på föräldramöten och gentemot olika personalgrupper som möter vår målgrupp. Verksamheten tar emot ärenden både på bistånd och service. Personalgruppen består av fem medarbetare från kommunen och som gruppledare har man en viss samordnade funktion gentemot regionens personal som består av en skötartjänst samt psykolog och psykiatrisjuksköterska på deltid.

Ungdomsmottagningens målgrupp är ungdomar/vuxna inom i åldern 13- 25 år. Verksamheten drivs i samverkan med Regionen. Målsättningen med verksamheten är att i samverkan främja en god fysiks och psykisk hälsa, förebygga oönskade graviditeter och sexuellt överförbara sjukdomar. Verksamhetens Kuratorer som gruppledaren ansvarar för arbetar främst med rådgivning och stödjande- och behandlande samtal utifrån målgruppen. Under hösten kommer verksamheten även att starta upp en chatt för anonym rådgivning på nätet. Verksamheten bedrivs till viss del på kvällstid utifrån en kill-och öppen mottagning. Personalgruppen består idag av fem kuratorer.

Arbetsbeskrivning

Som gruppledare ansvarar du för att leda och fördela det dagliga arbetet i de två verksamheterna enligt uppdragsbeskrivning vilket bland annat  innebär visst arbetsmiljö- och personalansvar. Du har ansvar att leda, utveckla, följa upp och utvärdera verksamheten tillsammans med medarbetare och verksamhetschef. Du har ett nära samarbete med Region Östergötlands ledning för att skapa samsyn och på bästa sätt leda verksamheterna utifrån de samverkansavtal som finns.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av socialt arbete med ungdomar och det är meriterande om du arbetat med målgruppen. Du har tidigare erfarenhet av det nära och dagliga ledarskapet inom socialt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha utvecklat verksamhet och lett förändringsarbete. Meriterande är om du har erfarenhet av Feedback informed treatment (FIT)

Som person har du förmåga att lyssna till våra kunders och dina medarbetares olika behov. Du skapar delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du är lyhörd och har lätt för att kommunicera där feedback är ett av dina viktigaste redskap. Som ledare är du trygg, tydlig och stabil med god självinsikt. Du har en stor förmåga till att motivera, skapa engagemang och delaktighet för att nå de gemensamma målen för verksamheten. Du samarbetar bra med kollegor och samverkanspartners.

Tjänsten är ett vikariat under 6 månader, med möjlighet till förlänging, med start i augusti 2019.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-15

Anställningsform: Tidsbegränsat vikariat

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3176 

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 16 juni 2019