Vikarierande stödassistent till Navet daglig verksamhet, Råd & StödSista ansökningsdatum: 2019-02-28
Referensnummer: 2502

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:

Ingrid Gidlund, Verksamhetschef, 013-262735

Therese Waller, Facklig företrädare, Kommunal, 013-206485

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Daglig verksamhet vänder sig till personer med funktionsnedsättning som behöver omfattande stöd (kan vara i form av omvårdnad) eller handledning på arbetet och som har ett LSS-beslut. Leanlink har ett 30-tal dagliga verksamheter med många olika inriktningar. Exempel på inriktningar är caféer, park- och serviceskötsel, trädgårdsskötsel, radio och tidningsproduktion med flera. Tillsammans skapar vi bra dagar med våra brukare. Inom Daglig verksamhet arbetar stödassistenter, stödpedagoger, vuxenpedagoger och utvecklingsledare. Vi arbetar i team med kundens bästa för ögonen.

Navet är en daglig verksamhet inom Råd och Stöd med 18 arbetstagare/brukare, beläget i Hackefors. Vårt mål är att ge arbetstagarna en innehållsrik och stimulerande arbetsdag. Vi arbetar med musik, bild och uteverksamhet. Vi har en friskvårdsprofil i form av fysisk aktivitet med mera.

För oss är det viktigt att hålla en god kvalitet i våra verksamheter och därför satsar vi på kunskap inom pedagogiskt arbetssätt och förhållningssätt, något som genomsyrar hela vår verksamhet. Vi arbetar bland annat med TSS (tecken som stöd) och lågaffektivt bemötande.

Arbetsuppgifter

På Navet har vi arbetstagare/brukare med utvecklingsstörning och fysiska funktionsvariationer. Som stödassistent är din uppgift att stödja arbetstagarna/brukarna i deras dagliga verksamhet genom ett pedagogiskt arbetssätt och lågaffektivt bemötande. Vi skapar individuella scheman och planer för arbetet för att stödja deras egna förmågor som leder till en stimulerande arbetsdag. Personlig omvårdnad ingår i uppdraget. Vi arbetar dagtid måndag till fredag. 

Kvalifikationer

Du ska inneha gymnasial utbildning som undersköterska, barn- och fritidsutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Det är meriterande om du arbetat med personer med funktionsvariationer samt har utbildning och erfarenhet inom pedagogiskt arbetssätt och lågaffektivt bemötande.

Du tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Skapar delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du är också trygg, stabil, har självinsikt och arbetar bra med andra människor. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap samt för människors olika förutsättningar. Du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

Meriterande om du har B-körkort då resor inom tjänsten förekommer. Då arbetsspråket är svenska behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift. I arbetet ingår dokumentation och därför behöver du ha god datavana.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: 8 april 2019 till och med 1 september 2020

Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1 st.

Ref. nr: 2502

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här jobbar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi har en spännande bredd av verksamheter och är 2500 medarbetare som alla jobbar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 28 februari 2019