Vikarierande verksamhetschef till Kulturscener inom Kultur- och fritidsförvaltningenSista ansökningsdatum: 2019-09-08
Referensnummer: 3732

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:

Mårten Hafström, kulturutvecklingschef, 013-26 27 07

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-20 71 40

Petra Myrinder, HR konsult, 013-26 31 31

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Kulturscener och ungdom är en enhet inom Kultur- och fritidsförvaltningen som består av fyra verksamheter, Undomsarenor, Riktade ungdomsarenor, UngPuls samt Kulturscener.  I verksamheten för kulturscener ingår mötesplatserna: Skylten, Agora, Sagateatern, Dansens Hus och Arbis.

Arbetsplatsen utgår från Skylten och Agora men man rör sig även ute i verksamheterna. Sakkunniga samt stödfunktioner som administrativ assistent och kommunikatör finns tillgängliga i organisationen. Vi har en relativt ny organisation där vi med engagemang och drivkraft arbetar tillsammans för att skapa dom bästa mötesplatserna för Linköpings kommuns invånare.

Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många möten, samverkan och engagerade medarbetare där vi gärna vill ta del av dina erfarenhet, kunskaper och idéer.

Arbetsbeskrivning

Eftersom vår nuvarande verksamhetschef går på föräldraledighet söker vi nu en erfaren ersättare som kan kliva in och styra verksamheten tills hon kommer tillbaka.

I rollen som verksamhetschef för Kulturscener inom Kultur- och fritidsförvaltningen är du ansvarig över att leda verksamheten inom de olika kulturscenerna och mötesplatserna Skylten, Agora, Sagateatern, Dansens Hus samt Arbis. Du har totalansvar över verksamheten, personalen och ekonomin. Din personal hjälper och coachar du i deras arbete för att driva samverkan och samarbete på bästa sätt. Tillsammans med medarbetarna skapar du en kultur av trygghet, delaktighet och trivsel.

Målsättningen för rollen är att dessa mötesplatser ska vara en naturlig del av linköpingsbornas arena, husen ska fyllas med aktiviteter och locka besökare där du och dina kollegor ser till att detta blir verklighet!

Rollen är både strategisk och operativ där din vardag kommer att växla mellan att utforma strategier utifrån det kulturpolitiska programmet till att ansvara för publikutveckling och byggnadstekniska frågor kring fastigheter. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom kulturfältet och som har ledarerfarenhet sedan tidigare. För att klara av rollen är det viktigt att du har erfarenhet av och tycker om att arbeta med ekonomi och personal. Du har tidigare arbetat med mötesplatser inom relevant verksamhet och brinner för att skapa attraktiva arenor. Har du vana av att framträda medialt ser vi det som ett stort plus då detta kan krävas i rollen.

I och med medarbetaransvaret och den mediala inriktningen så behöver du ha god svenska i tal och skrift. Grundläggande datakunskaper är en förutsättning.

Du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Din förmåga att lyssna, lösa konflikter och kommunicera är konstruktiv. Struktur och ansvarstagande anser du vara en självklar del i ditt arbete. Stabil, lugn och trygg är egenskaper som beskriver dig och du har fömågan att fokusera på rätt saker. Dina budskap kommunicerar du på ett tydligt sätt och säkerställer att budskapet når fram och att förväntningarna är klara för alla parter. Ditt arbete planerar, organiserar och prioriterar du på ett effektivt sätt. Det är roligt att gå till jobbet och det märker medarbetarna runt omkring dig!

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1st

Ref. nr: 3732

Om Kultur- och fritidsförvaltningen

Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar, såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna. Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion! Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här.

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 8 september 2019