Vuxenpedagog till Ekhults psykiatriboende, Råd & StödSista ansökningsdatum: 2019-03-03
Referensnummer: 2263

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Maria Delbom, Verksamhetschef, 013205692

Beatrice Hauswald, HR konsult, 013-262662

Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare, SSR, 013-207854

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Vill du bidra till utvecklingsarbete och moderna arbetssätt? Kom och jobba med oss!

Under 2019 öppnas ett nytt stödboende Ekhult för personer med psykiska och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Boendet är uppdelat i två delar en del för korttidsplatser och den andra för permanenta vårdplatser. De permanenta platserna riktar sig mot en äldre målgrupp.  Boendet ligger naturskönt i Ljung ca 2,5 mil utanför Linköping. Här har Du chansen att vara med från uppstart då vi söker en ny personalgrupp som tillsammans med gruppledare/sjuksköterska bildar ett team.

Arbetsbeskrivning

Som vuxenpedagog har du ett viktigt ansvar att driva arbetet framåt.

Utifrån ett kontaktmannaskap ansvarar du för att tillsammans med boende strukturera dennes vardag. Insatsernas omfattning och innehåll utformas utifrån varje boendes individuella behov. Detta stöd skall ges med respekt för självbestämmande och integritet och på ett sådant sätt att det stärker den boendes tilltro till sin egen förmåga. Verksamhetens arbetsmetod är ESL (Ett Självständigt Liv) där målet är att boende ska klara ett dagligt liv med hög livskvalitet. I arbetsuppgifterna ingår att erbjuda och motivera de boende till aktiviteter/social gemenskap/sysselsättning utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Att föra social dokumentation och arbeta aktivt med uppföljning av genomförandeplaner ingår i arbetet. Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande som präglas av lugn och positiva förväntningar på boenden i syfte att minska stress och problemskapande beteende. Vi erbjuder kontinuerlig handledning.

Arbetstiden är schemalagd med sovande jour.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom beteendevetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av och intresse för arbete med målgruppen psykiskt och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Vi söker dig som är engagerad och tillför entusiasm, engagemang och lust i arbetet. Du har lätt för att samarbeta med personer runt omkring dig och lätt för att sätta dig in i någon annans perspektiv. Du är trygg, stabil och har god självinsikt och uttrycker en god attityd till arbetet. Du ska ha en förmåga att utifrån en genomförandeplan arbeta pedagogiskt, lösningsfokuserat och självständigt där du är tydlig i din kommunikation. Framgång i arbetet bygger på att du är duktig på att skapa och bibehålla goda relationer. Vi ställer krav på att du har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift då arbetsspråket är svenska. Dina egna kunskaper och erfarenheter delar du gärna med dig av och du är öppen för att ta till dig och lära dig av andra. Du har en positiv inställning och ser som ditt självklara ansvar att bidra till ett positivt arbetsklimat. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper som vi bedömer vara nödvändiga för att klara uppdraget.

Har du genomgått MI-utbildning eller ESL-utbildning är det meriterande

B-körkort är ett krav då resor inom tjänsten förekommer. Du behöver ha goda datakunskaper då arbetet innebär dokumentation.

Vi vill ha engagerade och friska medarbetare, därför främjar vi friskvård genom ett generöst friskvårdsbidrag. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrader: 100 %
Ref. nr: 2263

 

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här jobbar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi har en spännande bredd av verksamheter och är 2500 medarbetare som alla jobbar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 3 mars 2019