Yrkeslärare i plåtslageri till Anders Ljungstedts gymnasiumSista ansökningsdatum: 2019-08-18
Referensnummer: 3667

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Linda Tengel, Rektor, 013-20 59 28

Weine Johansson, Lärarförbundet, +46725827662

Inger Ottosson Eng, Lärare, Lärarnas Riksförbund, 013-294886

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

Anders Ljungstedts gymnasium (ALG) är en stor skola med över 1200 elever och 220 anställda. Organisatoriskt består skolan av sex rektorsområden med nära samarbeten i frågor där det ger synergieffekter i verksamheten.

Skolan är närmsta granne med Saab arena. Det är enkelt att ta sig till skolan som ligger endast en kort promenad från Linköpings resecentrum. Att ta sig hit med stadsbuss, cykel eller bil fungerar också bra.

Skolan erbjuder certifierade yrkesutbildningar inom ett stort antal nationella gymnasieprogram. På skolan finns även gymnasiesärskola, introduktionsprogram, vuxenutbildning och yrkeshögskoleutbildning.

Vårt engagemang ligger i att skapa en skola där elever utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar. En hög måluppfyllelse och anställningsbarhet är skolans mål.

Arbetsbeskrivning

På Bygg- och anläggningsprogrammet får eleverna kunskap om hur man bygger rationellt, säkert och miljömässigt samtidigt som kunskaper ges om branschens olika yrken och arbetsprocesser. Efter utbildningen ska det vara möjligt att direkt påbörja en yrkesbana eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Alla elever som går ett yrkesprogram har också möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under utbildningen i gymnasieskolan. Delar av utbildningen äger rum på en eller flera arbetsplatser i minst 15 veckor och kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Lärarna på programmet arbetar i ett arbetslag kring eleverna. Det finns även andra kompetenser kopplade till programmet så som specialpedagog, kurator, studie- och yrkesvägledare och elevassistenter som du som lärare samarbetar med.

Som lärare på Anders Ljungstedts gymnasium skapar du förutsättningar för lärande, handleder eleven mot målen och deltar i fostran av eleven till en samhällsmedborgare. Du arbetar kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera detta med eleven. I läraruppdraget kan även mentorskap ingå, vilket medför att du deltar i elevvårdsarbete, tar föräldrakontakter och genomför utvecklingssamtal. Du kommer också att planera och följa upp elevernas APL. Vi ser gärna att du deltar i eller driver utvecklingsarbete. Vi arbetar ständigt för en högre kvalitet i verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad yrkeslärare inom plåtslageri eller har erfarenhet från plåtslageribranschen och vill ta ett nytt steg i din karriär genom att utbilda framtidens yrkesmän och yrkeskvinnor.

Om du inte är utbildad yrkeslärare ser vi gärna att du har handlett elever på APL eller haft en arbetsledande roll på din arbetsplats. Du behöver ha yrkesbevis och dokumenterad lång erfarenhet som plåtslagare. Erfarenhet av elever i behov av särskilt stöd är meriterande.

Om du klickar på länken nedan så ser du vilken kompetens som krävs för att arbeta som lärare i plåtslageri på Bygg- och anläggningsprogrammet.

https://www.uhr.se/studier-och-antagning/tilltrade-till-hogskolan/Behorighet-till-grundniva/Sarskilda-behorighetskrav-for-lararutbildningen/

Som lärare på Anders Ljungstedts gymnasium är det viktigt att du tycker om att arbeta med ungdomar och har lätt för att bygga relationer med elever och vårdnadshavare. Du har lätt för att samarbeta med olika professioner, är lyhörd för idéer och öppen för såväl ny forskning som beprövad erfarenhet.

Du är tydlig i ditt ledarskap och trygg i dig själv. Vi vill att du är förtrogen med digital teknik och ser möjligheter med använda dig av det som ett redskap i ditt arbete.

Bifoga intyg och betyg till din ansökan.

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3667

 

 

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 18 augusti 2019

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: