Applikationsspecialist till LKDATA - Application managementSista ansökningsdatum: 2019-08-04
Referensnummer: 3369

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Richard Blagus, Chef Application Management, 013-205695

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-20 71 40

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LKDATA omfattar 95 anställda och omsätter cirka 170 miljoner kr. Vårt uppdrag är att stödja, utveckla och effektivisera kommunens verksamheter genom att kombinera hög kunskap inom informationsteknologi och kommunal verksamhet. Genom denna unika kombination ser vi till att kommunens verksamheter kan koncentrera resurserna på sin kärnverksamhet.
Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 20 000, sedan 2010. Vi arbetar i enlighet med ITIL Service Management sedan 2005 och portföljstyrningsmodellen PM3 sedan 2017.

Vi strävar efter att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, ha inflytande, lust och möjlighet att utvecklas, både i arbetet och som individ. Det finns en större mening i det vi gör - Linköpings kommun är mitt inne i en förändringsprocess och en expansiv fas där du har möjlighet att vara med och utveckla Linköping och verka för medborgarnas bästa.

Arbetsbeskrivning

LKDATA söker medarbetare som kommer att ingå i ett helt nytt team inom området Application management vars huvudsakliga fokus är att genom styrning, förvaltning, utveckling och samarbete säkerställa att de system och applikationer som kommunens alla verksamheter nyttjar över tid ska vara säkra, tillgängliga, väl fungerande och motsvara verksamhetens förväntningar, behov och krav. Det innebär ytterst att bidra till att stödja och utveckla exempelvis skola, omsorg och samhällsbyggnad och verka för medborgarnas bästa.

I praktiken innebär det att du kommer arbeta inom följande områden:

  • Planering, koordinering och genomförande av insatser inom utveckling och underhåll såsom uppgraderingar och felsökning
  • Löpande uppföljning, analys och rapportering av insatser
  • Delaktig i behovs- och kravinsamling från verksamheten tillsammans med verksamhetsrepresentanter
  • Regelbunden dialog och uppföljning med verksamhetsrepresentanter
  • Styrning/samarbete med system- och applikationsleverantörer
  • Omvärldsbevakning och förslag till utvecklingsaktiviteter
  • Delta i utvecklingsprojekt inom Linköpings kommun
  • Vara med och utveckla rutiner och bidra till en kontinuerlig utveckling inom ansvarsområdet.

Kvalifikationer

Vi ser att du har relevant högskoleutbildning inom IT eller annan utbildning, i kombination med arbetslivserfarenhet, som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av avtalshantering och leverantörsstyrning samt IT-projektledning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom process- och styrmodeller såsom ITIL och PM3.

Du kommer med nya idéer och förslag till nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och det är naturligt för dig att söka och ge feedback till kollegor för att på ett proaktivt sätt arbeta med att utveckla dig själv och dina kollegor.

Som person är du social, öppen och serviceinriktad. Vi ser även att du är strukturerad, ansvarstagande och gillar att koordinera och driva aktiviteter i mål. Du är en lagspelare som arbetar emot att nå gemensamma mål, samt har en förmåga att se helheter och se till verksamhetens bästa i ditt agerande.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref nr: 3369

Om Verksamhetsstöd och service

På förvaltningen Verksamhetsstöd och service finns kommunens interna tjänster och servicefunktioner samlade. I vår mångfasetterade förvaltning ingår verksamheterna Ekonomiservice, HR-service, Kontakt Linköping, LK-data och Stadsarkivet. Att arbeta inom Verksamhetsstöd och service innebär att du är med och bidrar till utvecklingen av kommunens verksamheter och kommunövergripande servicelösningar. Hos oss finns goda möjligheter för dig att utveckla och förverkliga dina idéer. För att säkerställa en god och användbar service strävar vi ständigt efter att ligga i framkant - oavsett om det gäller att lösa våra kunders utmaningar, hitta nya effektiva metoder eller digitalisera processer.

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 18 juli 2019