Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Arbetsledare till Återbruket-Gärstad och MalmenSista ansökningsdatum: 2020-08-09
Referensnummer: 5414

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Annika Nyborg, Verksamhetschef, 013-206883, annika.nyborg@linkoping.se

Mats Olsson, Facklig företrädare Vision, 013-206084

Malin Aurell, Biträdande verksamhetschef, 013- 294658, malin.aurell@linkoping.se

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

Idrott och Arbetsmarknadsservice arbetar på uppdrag av bland annat bildningsnämnden, social- och omsorgsnämnden och arbetsmarknad och integration - AMI, där vårt uppdrag är att arbeta med utveckling av deltagare som står långt från arbetsmarknaden och som är i en arbetsmarknadsinsats.

Idrott och Arbetsmarknadsservice är indelad i olika verksamhetsområden: Natur, Produktion, Idrott, Café/Städ, Service, Återbruket och Ardako.

Vårt utvecklingsteam som består av arbetsmarknadskonsulenter och arbetsterapeut arbetar som en stödfunktion till enheterna med bland annat samtal när det gäller deltagarens utveckling.

Idrott och Arbetsmarknadsservice är i en förändring där vår verksamhet växer i och med nya uppdrag och vi söker nu därför nya arbetsledare.

Arbetsbeskrivning

Som arbetsledare på Idrott och Arbetsmarknadsservice (AMS) är din främsta uppgift att coacha medarbetare/deltagare mot personlig utveckling både individuellt och i grupp. Det slutgiltiga målet för medarbetare/deltagare på AMS är att gå vidare mot studier och/eller arbete med eller utan stöd på den ordinarie arbetsmarknaden.

I Återbrukshallen har varje Arbetsledare fyra utvecklingsplatser tillgängliga för deltagare som anvisas in via Arbetsmarknadscentrum (AMC) och/eller Avdelningen för försörjningsinsatser (AFI) internt inom kommunen. Detta ställer höga krav på samarbete och god kommunikation. Återkommande uppföljningsmöten sker tillsammans med deltagare och handläggare från AMC och/eller AFI som ha huvudansvaret för dokumentationen.

Inom AMS finns också en avbytande Arbetsledare på Återbruket som kan kallas in vid till exempel uppföljningsmöten samt vid olika typer av egen frånvaro.

I Återbrukshallarna kan medborgarna lämna saker de inte längre vill ha eller behöver, som kan komma till nytta och glädje för någon annan. Våra deltagare möter upp utanför hallen, tar emot sakerna och sortera dem. Sakerna skänks sedan till olika hjälporganisationer som kommer och hämtar dem för vidare försäljning i sina butiker. Saker som man kan lämna till Återbruket är till exempel böcker, elektronik, husgeråd, kläder, leksaker, möbler, sport och fritid samt övriga saker som är relativt hela och fungerande.

Det kan förkomma lugnare perioder och då är det bra att vara uppfinningsrik och komma på andra meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter för deltagarna.

I uppdraget ingår att hålla i arbetsplatsträffar och övriga arbetsrelaterade möten med sin deltagargrupp,för att säkerställa att den interna kommunikationen upprätthålls på ett bra sätt. Det sätter krav på god kommunikativ förmåga och erfarnhet av att pratat inför grupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst gymnasieexamen, meriterande är högskoleutbildning. Du har erfarenhet av att arbeta med vägledning och handledning med personer som står långt från arbetsmarknaden, samt har erfarenhet av att arbeta med mångkulturella grupper, eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser lämplig.

Du har ett stort intresse av att identifiera och bidra till lösningar av problem i det dagliga arbetet och bidrar med ett engagerat förhållningssätt till verksamhetens utveckling och ständiga förbättringsarbeten, för att på så sätt kvalitetssäkra ett hållbart verksamhetsuppdrag och främja en positiv arbetsmiljö.

Som person är du flexibel, serviceinriktad och händig med ett genuint människointresse. Vidare har du ett professionellt förhållningssätt och förmåga att jobba aktivt med attityder och värderingar i gruppen samt kan sätta gränser och vara tydlig i arbetssituationen.

Du bör ha en god ekonomisk medvetenhet och kunna arbeta efter en fastställd budget.

Att kunna arbeta i en verksamhet som står inför arbetsrelaterade förändringar ser vi som en självklarhet, då organisationen är uppdragsbaserad och våra uppdrag kan komma att förändras.

B-körkort är ett krav

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 5414

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 5 augusti 2020