Hoppa till huvudinnehåll

Bibliotekarie till Anders Ljungstedts gymnasiumSista ansökningsdatum: 26 mars 2023
Referensnummer: 10915

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Madelene Arvendal, Rektor, 013-26 32 96, m[email protected]

Weine Johansson, Lokal facklig företrädare för Lärarförbundet, 072 582 76 62

Andreas Ingmarsson, Lokal facklig företrädare för LR, 0730-401230

Mikael Varenius, (Bibliotekarie )Facklig representant för DIK, 013- 20 52 52

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

I Anders Ljungstedts gymnasiums skolbibliotek kommer du arbeta tillsammans med IKT-samordnare, en biblioteksassistent och en IT-administratör. Du ska driva, leda, genomföra och utveckla läsfrämjande, kulturella och kreativa aktiviteter, som till exempel språkcafé och läsecirklar. I uppdraget ingår även att ge stöd till elever och lärare i deras litteratur- och medieanvändning genom exempelvis bokprat. Du kommer att arbeta tillsammans med skolans lärare och rektorer kring olika ämnen/teman för en högre måluppfyllelse.

En viktig del i ditt arbete kommer vara att förstärka elevernas digitala kompetens och utveckla deras medie- och informationskunnighet. Det sker bland annat genom handledning och undervisning i informationssökning och källkritik. Tillsammans med dina kollegor kommer du arbeta med inköp, gallring och katalogisering av bibliotekets medier. Du kommer att samarbeta med skolans skolvärdar som arbetar med trygghetsskapande aktiviteter för eleverna när de inte har lektioner.

Din arbetsplats

Anders Ljungstedts gymnasium (ALG) är en stor skola med över 1000 elever/studerande och 220 anställda. Organisatoriskt består skolan av fem rektorsområden med nära samarbeten i frågor där det ger synergieffekter i verksamheten. Skolan är närmsta granne med Saab arena. Det är enkelt att ta sig till skolan som ligger endast en kort promenad från Linköpings resecentrum. Att ta sig hit med stadsbuss, cykel eller bil fungerar också bra.

Skolan erbjuder certifierade yrkesutbildningar inom ett stort antal nationella gymnasieprogram. Eleverna utbildas till yrken som exempelvis frisör, elektriker eller bilmekaniker. På skolan finns även gymnasiesärskola med fem olika inriktningar, introduktionsprogram för elever som saknar behörighet till ett nationellt gymnasieprogram, vuxenutbildning och yrkeshögskoleutbildning. Flygteknikutbildningen och Industriprogrammet samt delar av el- och energiprogrammet är certifierade av Teknikcollege. Vårt engagemang ligger i att skapa en skola där elever utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar. En hög måluppfyllelse och anställningsbarhet är skolans mål.

Du som söker

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Som bibliotekarie på Anders Ljungstedts gymnasium har du erfarenhet av att arbeta i en mångkulturell miljö och god litteraturkännedom. Vi ser gärna att du har kunskap om litteratur, läslust och skapande och kan organisera aktiviteter kopplade till bibliotekets verksamhetsuppdrag. Bred IT-kunskap är meriterande. 

För att trivas i rollen kan du arbeta självständigt genom att driva processer och strukturera ditt angreppssätt och du tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du har lätt för att skapa goda kontakter och relationer med skolans elever och personal samt värdesätter och förstår människors olikheter. I din yrkesroll är du trygg och stabil och kan skilja på det personliga och professionella.

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10915

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Utbildningsförvaltningen

Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 8 mars 2023 kl 17:30

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: