Hoppa till huvudinnehåll

BiblioteksassistentSista ansökningsdatum: 28 mars 2023
Referensnummer: 10940

Anställningsform: Vikariat längre än 6 månader

Kontaktperson:

Lisa Ekman, Verksamhetschef, 013-26 31 19, [email protected]

Åsa Lundin-Hedström, Facklig företrädare Kommunal, 013-20 66 13, [email protected]

Mats Olsson, Facklig företrädare Vision, 013-206084, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Tyngdpunkten i tjänsten ligger på utåtriktat arbete i bibliotekets publika miljö med att ge service och vägleda biblioteksbesökare i olika situationer. Du kommer även att ha bibliotekssysslor som exempelvis bokuppsättning och annan hantering av medier. Du kommer tillhöra team barn och unga, där ingår att vara delaktig i programverksamhet riktat mot barn och unga tillsammans med kollegor i teamet.

Under sommaren kommer du handleda gymnasieungdomar som feriearbetar på biblioteket. Du är kontaktperson och samordnar arbetsuppgifter för ungdomarna.

I arbetet ingår kvälls- och helgtjänstgöring. 

Din arbetsplats

Linköpings stadsbibliotek består av 12 biblioteksenheter som tillsammans arbetar för att driva och utveckla Linköpings stadsbibliotek. Vi vill att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats för alla. Centralt för oss är att jobba med demokrati, bildning och kultur. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter och att öka deltagandekulturen. Vi ska skapa plats för nytänkande, öppna upp för nya kulturyttringar i nära samverkan med övriga kulturverksamheter.

Linköpings stadsbibliotek bildar tillsammans med övriga folkbibliotek i Östergötland och Tranås Götabiblioteken. Målet för Götabiblioteken är att vi sammanför människor, gör kunskap levande, väcker fantasi och möjliggör att alla kan upptäcka och lära för att skapa ett starkt och hållbart samhälle där alla kan nå sina drömmar.

Du som söker

Vårt krav är att du har minst gymnasiekompetens. Erfarenhet av arbete med barn och unga är meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom service.

Vi söker dig som planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Jobbet kräver att du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter. Vi förutsätter att du har en god serviceförmåga vilket innebär att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är utåtriktad och social i yrkesmässiga sammanhang och skapar kontakter. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Övrig information

Tillträde: 2023-05-01 

Anställningsform: Vikariat t.o.m. 2023-12-31

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10940

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Kultur- och fritidsförvaltningen

Tjänsten är placerad inom Kultur- och fritidsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi erbjuder alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 14 mars 2023 kl 14:30

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: