Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Biträdande rektor till KungsbergsskolanSista ansökningsdatum: 2020-08-09
Referensnummer: 5417

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Jessica Wågh, Rektor, 013-207341, jessica.wagh@linkoping.se

Kristina Hammarlund, HR-konsult, 013-29 47 37, kristina.hammarlund@linkoping.se

Sara Skagerström, Representant Skolledarna, 013-20 67 44, sara.skagerstrom@linkoping.se

Jonas Gårdstam, Facklig representant Lärarförbundets skolledarförening, 013-20 71 18, jonas.gardstam@linkoping.se

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

Kungsbergsskolan F-6 är en skola mitt i Linköpings stad. En skola med ca 250 elever och 40 medarbetare. Vi har närhet till de parker, teatrar, museum och den simhall som innerstaden erbjuder men skolan ligger ändå skyddat i ett lugnt område. Vi har en utvecklande fritidsverksamhet för alla åldrar och på fritidshemmen välkomnar vi ca 180 elever fördelade på fem avdelningar i skolans lokaler. Skolan har en stor skolgård för eleverna att röra sig på där det finns utrymme för både, lek, spel och rekreation.

På Kungsbergsskolan får du en arbetsplats där vi medvetet arbetar kring kommunens övergripande mål där alla barn ska utmanas i sitt lärande på lika villkor. Skolans ”guld-ord” är trygghet, respekt och ansvar som vi aktivt arbetar med i vårt värdegrundsarbete. Här på skolan skapar vi ett lustfyllt lärande tillsammans med engagerade elever och engagerad personal. 

Vi är en skola som är stolt över vår mångfald bland elever och personal och ser det som en stor tillgång för att ge eleverna verktyg för att bli goda samhällsmedborgare i framtiden.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor kommer du att vara direkt underställd rektor och ha ett visst verksamhets-, resultat- och personalansvar. I nära samverkan med rektor kommer du som biträdande rektor ansvara för att uppnå en hög måluppfyllelse inom skolan utifrån verksamhetens behov och övergripande mål. 

Utöver ovanstående kommer uppdraget till viss del bestå i att tillsammans med SENCO, rektors specialpedagogiska stöd/koordinator för elever i behov av särskilt stöd, utveckla och ansvara för elevhälsoteamets tvärprofessionella arbete och elevhälsa. Att se till att skolans arbete med rutiner för dokumentation och för hur skolan uppmärksammar elever i behov av särskilt stöd fungerar. Du har tillsammans med SENCO ett särskilt ansvar att följa upp och utvärdera arbetet för att säkerställa att alla elever i behov av särskilt stöd får det.

Övriga delar av uppdraget kommer du tillsammans med rektor utforma utefter verksamhetens behov och dina styrkor. 

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under 3 år som chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleexamen och det är meriterande om du har genomfört eller påbörjat rektorsutbildningen. Du har erfarenhet av arbete i grundskolan och har jobbat i en arbetsledande befattning. Det är meriterande om du har arbetat som biträdande rektor. Det är även meriterande om du har erfarenhet från arbete i en mångkulturell verksamhet samt vana i arbete med samverkan med andra aktörer i samhället såsom hälso-sjukvård och socialtjänst. 

Du har god pedagogisk insikt samt är mycket väl förtrogen med skolans läroplan och andra styrdokument. Viktigt är att du uttrycker dig väl på svenska muntligt och skriftligt då du i det dagliga exempelvis kommunicerar med vårdnadshavare och medarbetare. Du är organiserad i ditt arbete och planerar och prioriterar på ett effektivt sätt samt driver dina processer vidare. Du tar ett stort ansvar och styrs av ett mål- och resultattänkande i hur du planerar och prioriterar ditt arbete, samtidigt som du tänker på kvalitén.

Du har ett inkluderande arbetssätt och har ett engagemang i arbetet som smittar av på andra där ditt arbetssätt skapar trygghet och kollegial anda och får medarbetare att känna delaktighet, gemenskap förtroende för rektor och kollegor. Ditt arbetssätt präglas av att se helheten, ta hänsyn till det större perspektivet och se till verksamhetens bästa. Det är viktigt att du är relationsskapande och är socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Om situationen kräver det kan du fatta snabba men medvetna beslut, och är trygg i förändringar och anpassar dig efter omständigheterna.

Du är trygg i ditt ledarskap, du motiverar och skapar delaktighet så att skolans gemensamma mål nås på ett effektivt sätt.

Urval och intervjuer för tjänsten kommer att genomföras i början av september. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5417

Om Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildning, arbetsmarknad och integration. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet. Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 5 augusti 2020