Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Biträdande rektor till TI/Vasastadens förskolorSista ansökningsdatum: 2020-08-09
Referensnummer: 5375

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Helén Pettersson, Områdeschef, 013-26 37 94, Helen.E.Pettersson@linkoping.se

Jennifer Wiktander, HR-konsult, 013-20 84 72, Jennifer.Wiktander@linkoping.se

Sara Skagerström, Representant Skolledarna, 013-20 67 44, sara.skagerstrom@linkoping.se

Jonas Gårdstam, Facklig representant Lärarförbundets skolledarförening, 013-20 71 18, Jonas.Gardstam@linkoping.se

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

T1/Vasastaden är ett område med 9 förskolor som sträcker sig upp från T1 området och ner till Vasastaden. Våra förskolor består av både större och mindre förskolor. Administrationen finns centralt på Brunnsgatan 10 där rektor och biträdande rektorer har sina arbetsplatser. Området har egen specialpedagog, administratör och vaktmästare. I närområdet finns stora möjligheter till kulturella aktiviteter och rika naturupplevelser. 

Arbetsbeskrivning

Din roll som biträdande rektor innebär personalansvar och kontakt med vårdnadshavarna. Att leda och driva det systematiska kvalitetsarbetet ingår i ditt arbete såsom medarbetarsamtal, lönesamtal och att hålla i och driva personalmöten. Du kommer att bli förskolepersonalens närmaste chef. Det kommer att kräva din närvaro ute i verksamheten då du agerar som operativ chef och ledare ute på förskolorna där ditt stöttande och coachande ansvar över medarbetarna är av stor vikt. 

I arbetsteamet, med de andra biträdande rektorerna samt rektor, jobbar ni tätt och tar tillvara på varandras kompetens och bollar med varandra. Verksamheten drivs på ett prestigelöst, engagerat och hjälpsamt sätt. Det finns mycket att lära av varandras styrkor och kompetenser vilket alla i gruppen delar med sig och drar lärdom av. Din närmaste chef är rektor vars ansvar är strategiska övergripande frågor för hela verksamheten och coachar dig i det dagliga arbetet. 

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under ett till fyra år som chef. När chefsförordnandet avslutas har du som arbetstagare kvar din tjänst i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Du är har en pedagogisk högskoleexamen och har erfarenhet från arbete inom skola, gärna förskoleverksamhet, och är väl insatt i förskolans styrdokument. Har du tidigare erfarenhet av arbete som biträdande rektor eller rektor ser vi det som meriterande. Det är en stor fördel om du tidigare har arbetat med coachande och stöttande arbetssätt gentemot medarbetare.  

Förmåga att förmedla tydlig information både till medarbetare och vårdnadshavare är viktigt i den här tjänsten, så goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift är nödvändigt för rollen.

Du är självgående i ditt arbete och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och organiserar dem på ett effektivt sätt. Du är väl medveten om mål i verksamheten och är noga med kvalitén. Det är viktigt att du uppskattar att jobba i team och ser det som en styrka att tillsammans med andra arbeta fram processer som leder till utveckling. Du samarbetar bra med de du arbetar med och skapar ett engagemang och delaktighet i arbetsgruppen. Du motiverar andra och skapar en energi i verksamheten. Du har lätt för att anpassa dig när förutsättningarna ändras och är lugn och kontrollerad i stressade situationer. Du är trygg i dig själv, har självinsikt och förstår hur människors olika bakgrund och olikheter påverkar en själv och andra.

Intervjuer för tjänsten kommer att ske i slutet av augusti.

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5375

Om Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildning, arbetsmarknad och integration. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet. Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 5 augusti 2020