Hoppa till huvudinnehåll

Boendestödjare till TorparegatanSista ansökningsdatum: 26 december 2022
Referensnummer: 10061

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Irina Scorosanu, Gruppledare, 013205730, [email protected]

Ninni Björk, Verksamhetschef, 013-206484

Kommunal Öst, Facklig företrädare, 010-442 8700, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

Råd och Stöd är den kommunala utföraren med verksamheter inom Daglig Verksamhet, Individ och familjeomsorg, och Socialpsykiatri.  Vi är ungefär 550 medarbetare och hos oss finns många olika verksamheter och medarbetare med olika kompetens och erfarenhet. Målgruppen inom Socialpsykiatrin är personer med psykiska och/ eller neuropsykiatriska funktionsvariationer samt personer med missbruksproblematik. Inom området finns stödboenden, personligt ombud och boendestöd. Vi ansvarar även för den psykiatriska hemsjukvården. 

Torparegatans boendestöd är beläget i stadsdelen Lambohov, vi ger stöd till personer med ett pågående eller före detta missbruk samt till personer med en psykiatrisk/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Verksamheten är inrymt i Torparegatans servicehus där vi som personal utgår ifrån, hem till våra klienter som bor i närområdet.  Vi  har för närvarande 26 klienter som vi stödjer och hjälper under dygnets alla timmar. Hos oss arbetar vi utifrån ett sex veckors schema med tjänstgöring dag, kväll och helg. Verksamheten har vaken nattpersonal. I arbetsgruppen ingår också en gruppledare på 100%. 

Arbetsbeskrivning

Utifrån ett kontaktmannaskap kommer du tillsammans med personen strukturera dennes vardag efter dennes behov. Stödet till personen ska ges med respekt för självbestämmande och integritet så att det stärker personens tilltro till sin egen förmåga. Personalen på Torparegatans boendestöd jobbar utifrån arbetsmetoderna Ett Självständigt Liv, Motiverande intervju och Lågaffektivt bemötande. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att motivera till social samvaro, sysselsättning och nykterhet. Du kommer föra journal samt upprätta och följa upp genomförandeplaner. I arbetsuppgifterna ingår omvårdnadsarbete och medicinhantering. Vi erbjuder kontinuerlig handledning.

Kvalifikationer

Du är utbildad undersköterska/skötare gärna med inriktning psykiatri eller har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av psykiatri, omvårdnad, missbruk och/eller neuropsykiatri är meriterande. Det är också meriterande om du har relevanta utbildningar inom området samt genomgått ESL-utbildning, MI-utbildning och utbildning inom pedagogiskt arbetssätt. God kunskap i svenska språket både tal och skrift krävs då vi dokumenterar och journalför i det dagliga arbetet. B-körkort för manuell växellåda är ett krav. 

Vi söker dig som är självgående samt har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och skapar delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du påverkar såväl diskussioners inriktning som andra personers motivation och känner stolthet för ditt jobb. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och det professionella. Du arbetar bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.  

Information om tjänsten

Tillträde: Omgående

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10061

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev. 

Om Leanlink

Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 8 december 2022 kl 18:30