Hoppa till huvudinnehåll

Driftingenjör inriktning lek och aktivitetsytorSista ansökningsdatum: 24 september 2023
Referensnummer: 11768

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Dennis Höijer, Gruppchef Drift-och underhållsenheten, 013- 20 67 03, [email protected]

Kristina Hammarlund, HR-konsult, 013-29 47 37, [email protected]

Per-Arne Friberg, Facklig företrädare, SACO, 013-20 65 63, [email protected]

Anita Thor, Facklig representant Vision, 013-26 39 51, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Linköpings kommun består av sju driftområden där upphandlade markskötselentreprenörer ansvarar för det praktiska arbetet med vinterväghållning, gaturenhållning, skötsel av parker och grönområden etc.

I din roll som driftingenjör är du främst inriktad mot lek och aktivitetsytor. I uppdraget ingår att hantera löpande underhåll, tillsyn, årsbesiktning och långsiktigt utbyte av redskap på kommunens samtliga lek- och aktivitetsytor på allmän platsmark. 

Utöver detta kommer viss del av tjänsten vara inriktad mot markskötsel av parker och grönområden inom driftområden.

Som Driftingenjör är du kommunens representant för kontakter med entreprenörer som ansvarar för markskötsel och upprustning inom våra driftområden. Arbetsuppgifterna innebär att självständigt arbeta med att utifrån budget planera, beställa, administrera och följa upp arbeten. Det innebär också att medverka i upphandling av entreprenader inom markskötsel samt granska handlingar inom projekt för nybyggnationer.

Du har mycket kontakt med allmänheten och olika aktörer både inom och utom kommunen. I arbetet kan också ingå att delta i samhällsbyggnadsprocessen och föra in och utveckla driftperspektivet i olika byggnationsprojekt. I din roll samverkar du mycket med andra kompetenser inom Stadsmiljöavdelningen.

Din arbetsplats

Tjänsten som Driftingenjör är placerad på Stadsmiljöavdelningen som upprätthåller och utvecklar attraktiva, funktionella och tillgängliga gator, torg, parker och naturmiljöer inom Linköpings kommun. Avdelningen säkerställer ny- och ombyggnation av befintliga och nya offentliga platser, trafikinfrastruktur samt naturområden i takt med att kommunen växer och utvecklas. Avdelningen arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och består av tre enheter; stadsmiljöutveckling, drift och underhåll samt support. Avdelningen har cirka 60 medarbetare. 

Som driftingenjör tillhör du enheten drift och underhåll som består av två grupper där din tjänst tillhör mark och förvaltning. Gruppen består av 11 medarbetare, 6 driftingenjörer, 1 Stadsträdgårdsmästare, 1 GIT-koordinator samt 3 förvaltare.

Arbetsplatsen är belägen i nya lokaler i Ebbepark. Vi jobbar aktivitetsbaserat, flextid tillämpas och möjlighet erbjuds att arbeta viss tid på distans.

Välkommen att bygga den attraktiva staden tillsammans med oss! 

Du som söker

Vi söker dig som har utbildning med inriktning mot gatubyggnad, anläggning, markskötsel eller annan utbildning eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med lek och aktivitetsytor, likaså erfarenhet av markskötsel. Har du tidigare erfarenhet av kvalitetssäkring och uppföljning av entreprenadarbeten är det ett stort plus. Erfarenhet av projektledning/byggledning, entreprenadjuridik, upphandling samt erfarenhet av kommunal verksamhet ses som meriterande.

Ett krav är att du har goda datakunskaper och känner dig bekväm i den digitala miljön. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, då arbetet bland annat innebär att förstå och följa upp avtal, lägga skriftliga beställningar, protokollföring, dialog med medborgare etc. Tjänsten kräver B-körkort, då resor inom Linköping är en del av dina arbetsuppgifter.

För att vara framgångsrik i tjänsten ser vi att du har god förmåga att planera, organisera och slutföra ditt arbete självständigt på ett effektivt sätt. Du har lätt för att ställa om och vara flexibel utan att kvalitén äventyras. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört sätt och styrs av ett mål- och resultattänkande i prioriteringar och agerande. Vi ser gärna att du har en vilja och intresse att agera utifrån ett serviceinriktat perspektiv och anstränger dig för att leverera lösningar. Eftersom en viktig del av arbetet är kommunikation med medborgare och andra kompetenser, behöver du vara välformulerad och kommunikativ med en god förmåga att lyssna in motparten. 

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11768

Urval påbörjas vecka 39 och intervjuer är planerade till vecka 40.

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Tjänsten är placerad inom Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi ser till att stadsplanera så att många värden tas till vara: näringsliv och kultur, trafik och miljö. Nu och i framtiden. Tillsammans utvecklar vi en attraktiv, spännande och hållbar stad.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 8 september 2023 kl 13:30