Hoppa till huvudinnehåll

Ekonom till gymnasieskolanSista ansökningsdatum: 25 februari 2024
Referensnummer: 12464

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Kristina Hammarlund, HR-konsult, 013-29 47 37, [email protected]

Sara Bäckström, Ekonomichef, 013-20 62 24, [email protected]

Gustav Södling, Facklig företrädare Vision, 013-20 61 55, [email protected]

Per Magnusson, Facklig företrädare SSR, 013-20 56 39, [email protected]

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Som ekonom är du ett konsultativt och stödjande ekonomstöd till enheternas samtliga chefer mot tre olika gymnasieskolor inom Utbildningsförvaltningen, Katedralskolan, Birgittaskolan samt Linköpings idrottsgymnasium.

Du deltar i forum (där du möter dina ekonomikollegor inom förvaltningen) för samverkan, erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling liksom för att uppnå ett likvärdigt stöd för förvaltningens chefer.

I arbetet ingår bland annat att:

  • Planera och driva budget- och prognosarbetet på skolorna vilket innebär att samordna processen med tidsplan och arbetsprocess i verksamheten.
  • Ge konsultativt, pedagogiskt och verksamhetsnära stöd i ekonomifrågor till ledningsgruppen och övriga medarbetare på skolan.
  • Ta ett strategiskt helhetsansvar i ekonomiprocessen med budgetering, delårsrapportering och bokslutsarbete, den löpande ekonomiuppföljningen, inköp, internkontroll, samt kontakter med och information till ansvariga chefer.
  • Se till att avtal och regler inom upphandling och inköp efterlevs och vara ett stöd till inköpsbehöriga i verksamheten.
  • Genom erfarenhetsutbyte och omvärldsbevakning vara aktiv för att utveckla förvaltningens processer och rutiner.

Som stöd i ekonomiarbetet använder kommunen sig av ekonomisystemet UNIT4 ERP, QlikSense och Excel (plannerverktyget). Du kommer arbeta enligt kommunens riktlinjer för styrning, ledning och samordning av den ekonomiska verksamheten. 

Din arbetsplats

Uppdraget som ekonom riktar sig mot tre olika gymnasieskolor inom Utbildningsförvaltningen, Katedralskolan, Birgittaskolan och Linköpings Idrottsgymnasium som ligger i centrala Linköping.

Skolorna erbjuder både högskoleförberedande program, yrkesprogram och introduktionsprogram. Totalt går nära 2000 elever på de tre skolorna med ca 200 anställda med en sammanlagd omsättning om ca 200 miljoner kronor. Du samverkar främst med chefer och administratörer men även med förvaltningens övriga ekonomer.

Du kommer att ha din primära arbetsplats på Katedralskolan som har ca 1250 elever och 120 anställda. Ekonomichef på förvaltningen är din närmsta chef. 

Inom gymnasieskolan är du en av fyra ekonomer. Totalt består ekonomifunktionen på utbildningsförvaltningen av nitton medarbetare i olika roller och befattningar. Du blir en del av ett stort gäng ekonomer som brinner för att stötta chefer och rektorer så att kommunens resurser används effektivt för att alla barn/elever ska nå gymnasieexamen och egen försörjning. Utbildningsförvaltningens ekonomifunktion leds av ekonomichef och nämndekonomer. 

Du som söker

Vi söker dig med högskoleexamen, annan eftergymnasial utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Erfarenhet av budget- och prognosarbete, särskilt från kommunal sektor eller annan politiskt styrd verksamhet, är meriterande. Tjänsten förutsätter att du har analytisk förmåga och vana av att arbeta i Excel. Erfarenhet av arbete i ekonomisystem, gärna Unit4 ERP, är meriterande. Du är intresserad och håller dig uppdaterad inom ekonomiområdet. Eftersom du behöver kunna producera skriftliga underlag till cheferna och samarbeta med andra så är god kunskap i svenska i tal och skrift ett krav för tjänsten.

Vi söker dig som har förmåga att ge chefer överskådliga och tillförlitliga beslutsunderlag. Du arbetar noggrant och har öga för såväl detaljer som helhet. Du har förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt gentemot gällande tidsramar och trivs med ett nära samarbete med andra. För att lyckas i rollen som ekonom hos oss har du god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du är dessutom bekväm med att arbeta självständigt, tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare.

Kanske är du nyutbildad och redo för en utmanande tjänst eller så har du redan arbetat ett tag och vet att du brinner för att få andra att förstå ekonomi och att analysera och styra sin verksamhet med hjälp av ekonomi.

Övrig information

När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12464

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 9 februari 2024 kl 13:30