Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Förskollärare till förskolan Fanjunkargatan 122Sista ansökningsdatum: 2020-08-11
Referensnummer: 5026

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Cornelia Moberg, HR-konsult/Rekryterare, 013-26 35 68, cornelia.moberg@linkoping.se

Anna Birger, HR-konsult, 013-20 56 55, Anna.Birger@linkoping.se

Lena Olofsson, Biträdande rektor, 013-294685, Lena.Olofsson2@linkoping.se

Louise Hellström, Biträdande rektor, 013-205578, louise.hellstrom@linkoping.se

Sandra Wahlström, Facklig företrädare Lärarförbundet, 013-20 73 86, sandra.wahlstrom@linkoping.se

Timo Järvinen, Facklig representant Lärarnas Riksförbund, 013-263387

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

Välkommen till Förskolor T1/Vasastaden! 

Förskolor T1/Vasastaden är ett område med nio förskolor som ligger på T1-området och Vasastaden. Våra förskolor består av flera en- och två- avdelningsförskolor samt en fem-avdelningsförskola där en av avdelningarna är en förskolebuss. 

Våra förskolor består av engagerade team som tillsammans arbetar för att driva och utveckla vår utbildning och vår undervisning för varje barn. Förskolorna har ett gemensamt systematiskt kvalitetsarbete med en tydlig struktur för att följa barnens utveckling och synliggöra förskolornas metoder och arbetssätt.

På Förskolor T1/Vasastaden är det viktigt med god samverkan. Vi ställer upp och hjälper varandra, vi arbetar aktivt för att skapa en vi-känsla i området och vi arbetar med kollegialt lärande i varje möte med varandra. 

Administrationen finns centralt på Brunnsgatan 10 där rektor och biträdande rektorer sitter tillsammans med områdets administrativa assistent. På Förskolor T1/Vasastaden har vi också en egen specialpedagog och vaktmästare. I närområdet finns stora möjligheter till kulturella aktiviteter och rika naturupplevelser såsom exempelvis bibliotek, museum samt närliggande lekområden.

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan.

För ytterligare frågor kring tjänsten, kontakta biträdande rektor Lena Olofsson eller Louise Hellström. 

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

I din roll som förskollärare ska du ha goda kunskaper om förskolans uppdrag och vara väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som förskollärare ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att förskollärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse 

Anställningsform: tillsvidare 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Urvalet för tjänsten kommer att påbörjas fr.o.m. 12/8

Ref. nr: 5026

Om Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildning, arbetsmarknad och integration. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet. Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 9 augusti 2020