Förskollärare till förskolan Mimergatan 13Sista ansökningsdatum: 2020-01-29
Referensnummer: 4348

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Cornelia Moberg, HR-konsult, 013-26 35 68

Gunilla Andersson, Biträdande rektor, 013-26 33 64

Sandra Wahlström, Facklig företrädare Lärarförbundet, 013-20 73 86

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping på 013-20 60 00, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem.

 

 

 

Om arbetsplatsen

Valkebo förskolor är ett område med sammanlagt nio förskolor där Mimergatan 13 är en av dem. I Valkebo har vi valt att prioritera barns inflytande under läsåret och arbetar aktivt med barns rättigheter utifrån Barnkonventionen.

Förskolan Mimergatan 13 ligger i centrala Vikingstad med närhet till både tågstation och busshållplatser. Förskolan har plats för 60 barn och är uppdelad på tre avdelningar.

För oss i Valkebo förskolor är det viktigt att du som förskollärare får tid och ges förutsättningar för att lyckas i ditt uppdrag. Du och dina förskollärarkollegor kommer därför varje vecka få tid till att träffa och sitta ner tillsammans med biträdande rektor för att driva förskolans systematiska kvalitetsarbete framåt. Du har även schemalagd tid för reflektion, både enskilt och tillsammans med ditt arbetslag.

Valkebo förskolor – där varje möte blir lärande - genom engagemang, glädje och professionalitet! 

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar som arbetsgivaren bedömer relevant.

I din roll som förskollärare ska du ha goda kunskaper om förskolans uppdrag och vara väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som förskollärare ska du gestalta en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 4348

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 15 januari 2020