Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Förskollärare till Vimanshäll-Berga förskolorSista ansökningsdatum: 2020-08-11
Referensnummer: 4843

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Anna Birger, HR-konsult, 013-20 56 55, Anna.Birger@linkoping.se

Sandra Sannemo Bårman, HR-konsult, 013-262718, sandra.sannemo-barman@linkoping.se

Lotta Lassebro, Biträdande rektor, 013-207082, lotta.lassebro@linkoping.se

Maria Trangius Griph, Rektor, 013-20 59 05, maria.trangius-griph@linkoping.se

Sandra Wahlström, Facklig företrädare Lärarförbundet, 013-20 73 86, sandra.wahlstrom@linkoping.se

Timo Järvinen, Facklig representant Lärarnas Riksförbund, 013-263387

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

Vimanshäll-Berga förskoleområde består av fem förskolor: Häggvägen, Älgvägen, Vårdkasvägen, Ridhusgatan samt Konstruktörsgatan.

Våra förskolor ligger i framkant vad gäller det systematiska kvalitetsarbetet; ett kvalitetsarbete som resulterat i en bok Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan: med barns lärande i fokus, vilket vi känner oss mycket stolta över. Som organisation har vi även som mål att få till utökad kontinuerlig reflektionstid i arbetslagen varje vecka samt goda strukturer och rutiner som har barnens bästa i fokus. Området är dessutom på gång att bli digitaliserat, både vad gäller kommunikation med vårdnadshavare som dokumentation av verksamhet och barns utveckling. Detta sker via lärplattformen InfoMentor som nu ska implementeras i verksamheten.

Som förskollärare hos oss kommer du att ingå i ett team bestående av erfarna, utbildade och kompetenta förskollärare och barnskötare som driver vårt systematiska arbetssätt med lust och engagemang. Områdets ledningsteam består av rektor samt två biträdande rektorer som har ett närvarande ledarskap ute på förskolorna. I området finns även tillgång till gemensamma stödresurser inom bland annat specialpedagogik, kvalitetsarbete och flerspråkighet. Vi har också förmånen att ha två anställda förste förskollärare som stöd i kvalitetsarbetet.

Vi vill skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv genom förmånliga anställningsvillkor som utökad partiell föräldraledighet och generös friskvårdsersättning. Vi erbjuder även regelbunden fortbildning och kompetensutveckling. För dig som är nyexaminerad förskollärare erbjuder vi en strukturerad introduktionsperiod med en egen mentor.  

Våra vision och våra ledord som vi vill ska genomsyra alla våra förskolor, både för barn och personal, lyder: Roligt, Tryggt och Lärorikt  

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan.

För ytterligare frågor kring tjänsten, kontakta rektor Maria Trangius Griph eller biträdande rektor Lotta Lassebro. 

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

I din roll som förskollärare ska du ha goda kunskaper om förskolans uppdrag och vara väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som förskollärare ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att förskollärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100% 

Antal lediga befattningar: 1

Urvalet för tjänsten kommer påbörjas fr.o.m. 12/8. 

Ref. nr: 4843

Om Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildning, arbetsmarknad och integration. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet. Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 9 augusti 2020