Förstelärare till Malmslättsskolan KärnaSista ansökningsdatum: 2019-08-11
Referensnummer: 3490

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Helena Hadfy, Rektor, 013-205203

Yvonne Lindau-Florén, Lärarnas Riksförbund

Margaretha Widh, Facklig företrädare, Lärarförbundet

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Malmslättsskolan Kärna har totalt cirka 640 elever i årskurserna F-6, med tre eller fyra paralleller per årskurs. Skolan ligger i Malmslätt med närhet till naturen och med cirka 10 minuters bussresa från Linköpings centrum. Vi erbjuder en arbetsplats där vi tydligt fokuserar på en lärande kultur för alla och där vi tror på att allas bidrag är lika viktiga. Elevens rätt till hög kvalitet på undervisningen står i fokus och där är ett av våra prioriterade områden riktat mot Lärande för Hållbar Utveckling (LHU).

På skolan finner du cirka 100 medarbetare inklusive stödfunktioner såsom skolsköterska, kurator, psykolog, specialpedagogisk koordinator, IT-pedagog, administratörer och vaktmästare. Vi har två heltidsanställda lärarassistenter för att möjliggöra högre kvalitet på pedagogernas arbete samt få en förbättrad arbetsmiljö. Vi har även fem förstelärare varav tre av dessa är utvecklingslärare.

Arbetsbeskrivning

Då vår nuvarande förstelärare har fått annat uppdrag hos oss, söker vi nu en ersättare. Som förstelärare i årskurs 1-3 ansvarar du för undervisning och utveckling i skolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du är även en del av ledningsgruppen där du gemensamt med övriga i gruppen ansvarar för skolutvecklingen. Fördelningen i dagsläget är 60% undervisning och 40% skolutvecklingsuppdrag, vilket gör att tjänsten motsvarar en utvecklingslärartjänst.

Kvalifikationer

Du som söker har legitimation som lärare i årskurs 1-3. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 1-3 innebär. Det är meriterande om du har erfarenhet av specialundervisning. 

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt. 

I din roll som förstelärare i årskurs 1-3 ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med (Lgr11) och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.  

Som förstelärare i årskurs 1-3 ska du gestalta en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll, samt delar med dig av dina kunskaper till kollegorna.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3490

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 20 juli 2019